Dropper prins Williams bryllup

Flere kongelige navn glimrer med sitt fravær på gjestelisten. Se hvilke!

REISER UTEN EKTEMANNEN: Dronning Margrethe av Danmark får ikke ektemannen prins Henrik ved sin side, når hun 29. april er gjest i bryllupet til prins William og Kate Middleton. Foto: Stella Pictures
REISER UTEN EKTEMANNEN: Dronning Margrethe av Danmark får ikke ektemannen prins Henrik ved sin side, når hun 29. april er gjest i bryllupet til prins William og Kate Middleton. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Bryllupet til britiske prins William og hans kjæreste Kate Middleton, regnes som en av årets aller største begivenheter i den internasjonale sosietetskalenderen.

Men selv om de fleste europeiske kongehusene er representert i bryllupet 29. april, er det flere profilerte navn som glimrer med sitt fravær på gjestelisten, som er sendt ut av nyhetsbyrået AP.

Hverken det svenske kongeparet og Spanias konge Juan Carlos har valgt å prioritere bryllupet i London, slik som vårt eget kongepar har gjort .

Fra Danmark kommer dronning Margrethe , men uten sin ektemann prins Henrik. Hva som er grunnen til at han ikke har valgt å slå følge til London, er ikke kjent, men det danske hoffet har ifølge Ekstra Bladet bekreftet at verken prins Henrik eller kronprinsparet Frederik og Mary skal være med.

Heller ikke Nederlands dronning Beatrix eller det belgiske kongeparet Albert og Paola har takket ja til å reise til London.

Se den kongelige gjestelisten her (ekstern lenke).

Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland, sier det kan være forskjellige grunner til at de kongelige gjestene har meldt avbud til bryllupet.

- Når Danmarks dronning Margrethe drar alene til London, tror jeg nok dette skyldes at prinsgemalen har andre oppgaver den helgen. Men dette vet nok danske journalister bedre enn meg...

- Når det gjelder Spanias kong Juan Carlos, tror jeg det er helsemessige årsaker til at han blir hjemme. Det samme gjelder Belgias kong Albert, sier han til Seher.no.

Som Se og Hør skrev sist uke, vil alle de tilreisende kongelige møtes på en privat fest på et luksushotell i London kvelden før bryllupet.

- På selve bryllupsdagen er alle de utenlandske kongelige invitert i kirken og på stor mottagelse i Buckingham Palace. Men de er ikke invitert på kveldens bryllupsball. Det er nemlig en ungdomsfest - reservert for brudeparets venner og nærmeste familie, slik William og Kate selv har ønsket det, sier Totland til Seher.no.

Blant de kongelige som har takket ja til delta i London 29. april, finner vi Sveriges kronprinsesse Victoria og hennes ektemann Daniel, Spanias dronning Sofia og kronprinspar Felipe og Letizia, og Nederlands kronprins Willem-Alexander og hans kone, prinsesse Maxima.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  Ti ting Kate ikke kan gjøre lenger