<strong>MELDER AVBUD:</strong> Den svenske prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill har nok en gang meldt avbud i forkant av den årlige Nobelfesten. Foto: NTB Scanpix
MELDER AVBUD: Den svenske prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill har nok en gang meldt avbud i forkant av den årlige Nobelfesten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Madeleine:

Dropper Nobelfesten nok en gang

- Svenskene blir nok fly forbanna, mener kongehusekspert.

Publisert

Mandag 10. desember går den årlige Nobelfesten av stabelen i den Blå hallen i Stockholms stadshus. Tradisjonelt er som regel de kongelige, så vel som andre store stjerner, til stede under den store begivenheten.

I år har imidlertid den svenske prinsessen Madeleine (36) og ektemannen Chris O'Neill (44) meldt avbud.

Ifølge den svenske avisen Expressen, har 36-åringen heller valgt å fokusere på familien.

- Familien fokuserer nå på å etablere seg, og skape et fungerende hverdagsliv i det nye landet, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoff, til avisen.

Flytta til USA

I august ble det kjent at prinsessen tar med familien og flytter fra Sverige nok en gang. Paret har tidligere bodd i blant annet London, men denne gangen gikk turen hele veien til USA, nærmere bestemt Miami i Florida.

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill planlegger i høst å flytte til Florida i USA for en tid fremover. Tidspunktet og muligheten passer familien bra, da barna fortsatt er i førskolealder», het det i pressemeldingen den gang.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Fra sin nye base i USA jobber Madeleine videre med World Childhood Foundation, en organisasjon som jobber for barns rettigheter. Ektemannen beholder på sin side sine virksomheter i Europa. Han har som kjent tidligere jobbet i New York, blant annet.

- Synes hun er lat

Dette er ikke første gang prinsesse Madeleine dropper Nobelfesten. I fjor så prinsessen seg nødt til å avlyse på grunn av svangerskapssmerter.

- Det er trist at Madeleine nok en gang dropper Nobelfestlighetene. Prisutdelingen og den påfølgende middagen et årets høydepunkt i den svenske kongekalenderen, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

- Svenskene har tidligere blitt fly forbanna når Madeleine har droppet ut. De er glade i sin prinsesse, men de synes nok hun er litt lat, legger han til.

Ifølge kongehuseksperten tar forhåpentligvis prinsessen med familien sin hjem til jul, men det er aldri godt å vite hva hun finner på.

- Prinsesse Sofia har kommet inn som en hvit svane i den svenske kongefamilien og tatt plassen som svenskenes favorittprinsesse. Sofia har i hvert fall takket ja, noe svenskene er veldig glade for, sier kongehuseksperten.

<strong>BEDRE LYS:</strong> Ifølge kongehusekspert Anders Johan Stavseng er prinsesse Sofia blitt Sveriges nye favoritt. Her under dåpen til prins Gabriel, sønnen til Sofia og prins Carl Philip, med prinsesse Madeleine i fjor. Foto: NTB Scanpix
BEDRE LYS: Ifølge kongehusekspert Anders Johan Stavseng er prinsesse Sofia blitt Sveriges nye favoritt. Her under dåpen til prins Gabriel, sønnen til Sofia og prins Carl Philip, med prinsesse Madeleine i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trebarnsforeldre

I mars kunne imidlertid rojalister over hele Sverige juble da Madeleine og ektemannen ble foreldre for tredje gang.

Det bekrefter hoffet i en pressemelding. Jenta ble født i Sverige på Danderyds sykehus, og kom til verden den 9. mars, klokken 00:41.

Med tre barn i hus, er det ikke bare bare å bo så langt unna resten av familien. Det fikk den svenske prinsessen kjenne på kroppen da hennes tre barn fikk influensa samtidig, i starten av oktober.

Dette satte alle pliktene til prinsesse Madeleine på vent, og løsningen ble å ringe dronning Silvia, i håp om at hun kunne steppe inn.

- Vi hadde en periode med influensa. Og ja, hva gjør man når man er syk og alt er krise? Jo, da ringer man mamma og sier «hjelp, hva gjør vi nå?». Det var en liten krise, men den her snille mammaen og mormoren sa «jeg kommer», fortalte Madeleine til den svenske avisen Expressen den gang.

LES OGSÅ: Grevinne Alexandra (54) overrasket med partylåt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer