BLIR HJEMME: Kong Harald og dronning Sonja reiser ikke til Danmark for å delta i bryllup. Foto: All Over Press
BLIR HJEMME: Kong Harald og dronning Sonja reiser ikke til Danmark for å delta i bryllup. Foto: All Over PressVis mer

Dropper kongelig bryllup i Danmark

Kong Harald og dronning Sonja kommer ikke til å være til stede når danskenes prins Joachim sier ja til Marie Cavallier.

SEHER.NO: Selv om det alltid har vært svært tette bånd mellom det norske og det danske kongehuset, har dronning Sonja (70) og kong Harald (70) nå bestemt seg for å bli hjemme når prins Joachim (38) gifter seg for andre gang.

Lørdag 24.mai sier Joachim ja til sin vakre kjæreste, Marie Cavallier (32). Men vårt eget kongepar skal ifølge Ekstra Bladet ha bestemt seg for å bli hjemme i Norge. 

Men etter det Seher.no kjenner til, er det det danske hoff som har bestemt at det er den yngre garde som skal delta i bryllupet. 

Derfor vil det være kronprins Haakon (34) og kronprinsesse Mette-Marit (34), samt prinsesse Märtha Louise (35) og hennes ektemann Ari Behn (35) som vil representere Norge i Danmark.

Ekstra Bladets journalist mener derimot at kong Harald og dronning Sonja dropper bryllupet fordi det er bryllup nummer to for prins Joachim.

"Ifølge tradisjonen i det norske kongehuset ser man ikke mildt på skilsmisser", skriver hun og legger til at kongeparet heller ikke deltok da prins Charles giftet seg med Camilla Parker-Bowles for noen år siden.

LES OGSÅ: - Vi har hatt våre kriser