Prins Harry:

Dropper juletradisjon for å blidgjøre Meghan

- Han pleier som regel aldri å gå glipp av jakten.

SKAPER SPLID: Ifølge utenlandske medier skaper hertuginne Meghan splid i den britiske kongefamilien igjen. Denne gang ved å nekte prins Harry å delta på den årlige jakten. Foto: NTB Scanpix
SKAPER SPLID: Ifølge utenlandske medier skaper hertuginne Meghan splid i den britiske kongefamilien igjen. Denne gang ved å nekte prins Harry å delta på den årlige jakten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I over 20 år har prins Charles (70), sammen med sine sønner, prins William (36) og prins Harry (34), hatt som tradisjon å dra på jakt i Sandringham i England 2. juledag.

I år blir det uten sistnevnte.

Ifølge utenlandske medier, deriblant Express, har prins Harry bestemt seg for å droppe den årlige tradisjonen for å blidgjøre kona, hertuginne Meghan (37).

Hun skal nemlig ha hatt store problemer med at ektemannen deltok i en villsvinjakt i fjor, og skal i år ha nektet prinsen å delta på den årlige jakten med familien sin, skriver avisen.

Ifølge en kongelig kilde til Express skal Meghan ha uttrykket stor bekymring over at Harry har som hobby «å drepe uskyldige dyr som ikke kan forsvare seg selv».

ELSKER Å JAKTE: Prins Harry og prins William under «Illegal Wildlife Trade»-konferansen i oktober. Foto: NTB Scanpix
ELSKER Å JAKTE: Prins Harry og prins William under «Illegal Wildlife Trade»-konferansen i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han pleier som regel aldri å gå glipp av jakten, men han elsker henne veldig høyt, skal kilden ved det britiske kongehuset ha sagt.

Elsker dyr

Meghan er som kjent svært opptatt av dyrevelferd. I august adopterte blant annet paret en labrador, og Meghan har i flere år viet sin tid til dyr. Hun nekter blant annet å gå i pels og er imot jakt på dyr. Hun har ifølge Mirror også uttalt hun trives best som veganer.

Den siste tiden har det vært en anspent stemning på Kensington Palace mellom hertuginne Kate (38) og hertuginne Meghan. Dette har, ifølge flere utenlandske medier, ført til en splittelse mellom de kongelige brødrene.

Ifølge Sunday Mirror mener William at Meghans jaktnekt er enda et forsøk på drive Harry vekk fra familien.

- Harry har alltid elsket å jakte, og jakt har alltid vært noe brødrene har hatt som felles interesse. Nå ser det imidlertid ut til at Harrys jaktdager er over, sier en kilde til avisen.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Avkrefter påstandene

Helt siden Harry var 12 år gammel har han blitt med sin eldre bror og far ut for å jakte 2. juledag. Ifølge The Telegraph er derimot påstanden om at han i år vil droppe dette på grunn av Meghan, falske.

Ifølge en kongelig kilde skal det britiske kongehuset nekte for at Harrys manglende tilstedeværelse under årets jakt, skal ha noe med intrigene mellom Kate og Meghan å gjøre.

- Påstandene bør tas med en klype salt, sier kilden til The Telegraph.

- De kommer ikke overens

Det var i midten av november det ble kjent at prins Harry og hertuginne Meghan skal flytte fra Kensington Palace, der hertuginne Kate og prins William også bor.

Ifølge en kilde til The Sun var planen i utgangspunktet at Harry og Meghan skulle flytte ut av huset innenfor Kensington Palace sine gjerder, og inn i en av hovedleilighetene - men slik ble det altså ikke.

Den siste tiden skal det ha vært en spenning mellom brødrene, på bakgrunn av at deres koner angivelig ikke kommer overens med hverandre. Dette skal også ha vært grunnen til at Meghan og Harry ønsker å flytte.

- Kate og Meghan er to veldig forskjellige mennesker. De kommer ikke så bra overens, avslørte en kilde til Daily Mail i slutten av november.

Splid i familien

Akkurat hva Kate og Meghan angivelig skal være uenige om, er foreløpig ukjent. Ifølge Metro skal det ha noe med hvordan Meghan sin tidligere Hollywood-status har snudd den britiske kongefamilien på hodet.

DÅRLIG STEMING: Den påståtte spliden mellom Meghan og Kate skal angivelig være årsaken til at prins Harry og Meghan ønsket å flytte. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMING: Den påståtte spliden mellom Meghan og Kate skal angivelig være årsaken til at prins Harry og Meghan ønsket å flytte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forkant av bryllupet til hertuginne Meghan og prins Harry i mai, skapte familien til Meghan baluba i pressen med sine spinnville beskyldninger mot Meghan og kongefamilien. Dette skapte mildt sagt hodebry for hoffet.

I november skapte hun igjen hodebry for kongefamilien med en skattesmell fra USA.

Flytter neste år

Om det er de stadige utfordringene rundt Meghan som Kate har sett seg lei av, er ikke godt å si. Heldigvis trenger ikke de angivelige kranglefantene å omgås stort lenger.

Ifølge The Sun er planen at hertugparet skal flytte i løpet av neste år, til Frogmore Cottage i Windsor.

Det skal være dronning Elizabeth (92) som har tildelt hertugparet deler av det kjente huset - som har vært i kongefamilien siden 1680.

Saken fortsetter nedenfor.

FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være i gang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være i gang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongelige som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, datteren til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio.

Den enorme plassen, og spesielt barneværelset, kan komme godt med om noen måneder da hertuginne Meghan skal føde.

LES OGSÅ: Det spanske konge­husets mange skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer