Prins Harry og hertuginne Meghan:

Dropper julefeiring med kongefamilien

Hertugparet drar angivelig til USA for å feire jul.

IKKE-KONGELIG JUL: Prins Harry og hertuginne Meghan skal angivelig feire jul i statene med Meghans mor. Foto: NTB Scanpix
IKKE-KONGELIG JUL: Prins Harry og hertuginne Meghan skal angivelig feire jul i statene med Meghans mor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et langt år for hertugparet av Sussex, som gang etter gang har havnet i konflikter med omverdenen. Det har også i lang tid vært spekulert på at forholdet mellom prins Harry (35) og prins William (37) skal ha fått et par rifter.

Prins Harry og hertuginne Meghan (38) var nylig i Afrika, hvor dokumentaren «Harry & Meghan: An African Journey» ble laget. Her snakker Meghan åpenhjertig om sitt nye liv som kongelig.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I ettertid av dokumentaren har visstnok hertuginne Kate (37) uttrykt sin bekymring for Meghan, og skal angivelig gjøre alt hun kan for at i hvert fall de familiære problemene skal komme til en ende.

FØRSTE KONGELIGE JUL: Meghan fikk være med prins Harry på den kongelige julefeiringen også før de ble gift - i 2017. I år kan det tenkes de dropper juletradisjonen. Foto: Tim Rooke/ REX / NTB scanpix
FØRSTE KONGELIGE JUL: Meghan fikk være med prins Harry på den kongelige julefeiringen også før de ble gift - i 2017. I år kan det tenkes de dropper juletradisjonen. Foto: Tim Rooke/ REX / NTB scanpix Vis mer

Selv om prins Harry i dokumentaren hevder at «majoriteten av ting er skapt ut av ingenting» når det gjelder den antatte striden mellom ham og William, ser ikke familien ut til å være helt forent - i hvert fall ikke i julen.

- Dropper Sandringham

Ifølge Mirror planlegger hertugparet av Sussex nemlig en jul borte fra William og Kate. I fjor feiret derimot hele kongefamilien jul i familiehjemmet i Sandringham - hvor det også ble hevdet at Meghans mor Doria Ragland (63) var invitert.

Ifølge nettstedet ligger det i kortene at William og Kate skal feire jul der også i år, men det blir uten Harry og Meghan - som skal feire sin første jul som foreldre.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

I år kan det nemlig se ut til at hertugparet og deres sønn Archie (6 md.) tenker å feire med Meghans mor i solfylte California. Ifølge Mirror er det sannsynlig at hertugparet blir igjen i USA etter sin forestående seks uker lange pause fra kongelige plikter - for å feire julen på amerikansk vis sammen med Archie og bestemor Doria.

Bekrefter juleplanene

Etter at en rekke medier, deriblant Se og Hør, skrev at hertugparet vil droppe julefeiringen med kongefamilien, gikk en talsperson for paret ut og bekreftet planene overfor Sky News.

- De har tilbrakt de siste to julefeiringene på Sandringham, og de kongelige høyhetene vil nå tilbringe årets høytid, som en ny familie, sammen med hertuginnens mor Doria Ragland, sier vedkommende.

Talspersonen kommenterer riktignok ikke hvorvidt feiringen blir lagt til amerikansk jord eller ei, men sier at avgjørelsen har dronningens støtte.

Brøt tradisjon

Når Meghan og Harry nå skal feire jul et annet sted enn på Sandringham, blir det første gang paret ikke feirer kongelig jul siden de forlovet seg i 2017.

Meghan fikk nemlig feire jul med kongefamilien før hun giftet seg med prins Harry, noe som markerte første gang en ikke-kongelig feiret jul med den britiske kongefamilien.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

- Dette er faktisk et hyggelig og sikkert velkomment brudd med majestetens egen tradisjon og sedvane, som tilsier at man må vente til etter bryllupet med å feire kongelig jul. Det måtte for eksempel hertuginne Kate gjøre, fortalte TV 2s tidligere kongehusekspert, Kjell Arne Totland, til Se og Hør den gang.

Dukket opp sammen

Selv om den angivelige konflikten mellom hertugparene har blitt blåst opp av verdenspressen i hele år, er det ikke første gang det har blitt spekulert på en konflikt mellom parene.

I løpet av månedene som ledet opp mot fjorårets julefeiring ble det kastet ut harde påstander om at de to britiske hertuginnene var i tottene på hverandre.

Spekulasjonene økte ytterligere da nyheten om at Harry og Meghan skulle flytte ut fra Kensington Palace så dagens lys. Det ble den gang hevdet av grunnen skal ha vært uenigheter mellom de to svigerinnene.

VENNER?: Meghan og Kate blåste ryktene av banen da de dukket opp sammen til fjorårets julegudstjeneste. Foto: NTB Scanpix
VENNER?: Meghan og Kate blåste ryktene av banen da de dukket opp sammen til fjorårets julegudstjeneste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det ble derimot satt en stopper for ryktene da Meghan og Kate kom sammen til julegudstjenesten utenfor St. Mary Magdalene-kirken i Sandringham i Norfolk første juledag - tilsynelatende i strålende godt humør.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

LES OGSÅ: Nytt følelsesladd intervju

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer