Prins Harry:

- Dropper hobbyen for Meghans skyld

Familievenn mistenker at prinsen har gitt slipp på hobbyen etter ønske fra Meghan.

DROPPER JAKT: En familievenn av den britiske kongefamilien mistenker at prins Harry har gitt opp jakt-hobbyen sin for Meghans del. Foto: NTB scanpix
DROPPER JAKT: En familievenn av den britiske kongefamilien mistenker at prins Harry har gitt opp jakt-hobbyen sin for Meghans del. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I en årrekke har prins Harry (35) jaktet sammen med blant andre prins William (37). Det er også en over 20 år lang tradisjon at prins Charles (71) tar med sine to sønner på jakt i Sandringham i England andre juledag.

Jaktingen har riktignok delte meninger blant folk, der noen mener prinsene er dobbeltmoralske ved å støtte veldedige organisasjoner som verner om dyrelivet, for så å jakte selv.

Nå kan det imidlertid virke som at jakten er over - i hvert fall for prins Harrys del.

- Mistenker det er over

Det er ingen hemmelighet at prins Harrys kone, hertuginne Meghan (38), er svært opptatt av dyrevelferd. Hun nekter blant annet å gå i pels, og har ved flere anledninger omtalt seg selv som veganer og er imot jakt på dyr.

Dette er naturligvis ikke verdier som går hånd i hanske med ektemannens jakt-hobby.

Men, skal man tro en familievenn av den britiske kongefamilien, primatologen Jane Goodall (86), har angivelig prinsen nå gitt slipp på sin årelange hobby. 86-åringen er selv sterk forkjemper for å verne om dyrelivet, og beskriver Harry og William som «forkjempere av den naturlige verden - bortsett fra at de jakter».

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Jeg tror Harry kommer til å slutte, fordi Meghan liker ikke jakt, så jeg mistenker at det er over for ham, fortalte hun til Radio Times, ifølge The Guardian.

I samme intervju kommer det også frem at hun har vært i kontakt med Harry, som hun hevder «syns livet er litt utfordrende for tiden».

Droppet tradisjon

Selv om 35-åringen nå angivelig gir slipp på jakting, er det ikke første gang han legger fra seg geværet. I 2018 droppet prinsen den årlige jakten andre juledag, et valg flere utenlandske medier, deriblant Express, mente bunnet i at han ønsket å blidgjøre Meghan.

- Han pleier som regel aldri å gå glipp av jakten, men han elsker henne veldig høyt, skal en kilde ved det britiske kongehuset ha sagt til avisen.

SLUTT: Prins Harry har angivelig lagt jakt-hobbyen på hylla. Her avbildet på revejakt i 2005. Foto: NTB scanpix
SLUTT: Prins Harry har angivelig lagt jakt-hobbyen på hylla. Her avbildet på revejakt i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ble heller ingen jakt denne julen, da Meghan og Harry tilbrakte tiden i Canada, fremfor ved dronning Elizabeths (93) gods i Sandringham. Dermed har ikke prinsen deltatt på den tradisjonelle jakten sammen med sin bror og far siden 2017, samme år som han møtte hertuginne Meghan.

Kjølnet forhold

Jakt-hobbyen har også blitt beskrevet som et bindeledd mellom Harry og William.

- Harry har alltid elsket å jakte, og jakt har alltid vært noe brødrene har hatt som felles interesse. Nå ser det imidlertid ut til at Harrys jaktdager er over, sa en kilde til Mirror i 2018.

Det er velkjent at brødrenes forhold ikke har vært på topp de siste par årene, noe prins Harry har uttalt dreier seg om at de er på «ulike stadier i livet». I februar uttalte en venn av kongefamilien til magasinet People at prinsebrødrene ikke var gode venner da Harry dro til Canada i slutten av januar.

- De forlot ikke hverandre på noen god måte, men de er begge lettet over at det hele er over, sa kilden til magasinet.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Da Harry og Meghan var i England i anledning sine siste oppdrag før de trakk seg tilbake som seniormedlemmer av det britiske kongehuset i mars, kunne det også virke som at noe lå i luften.

ANSTRENGT STEMNING: Det virket ikke som at det bare var god stemning mellom hertugparene i begynnelsen av mars. Her i Westminster Abbey i anledning Commonwealth Day. Foto: NTB scanpix
ANSTRENGT STEMNING: Det virket ikke som at det bare var god stemning mellom hertugparene i begynnelsen av mars. Her i Westminster Abbey i anledning Commonwealth Day. Foto: NTB scanpix Vis mer

UsWeekly snakket da med kroppsspråkeksperten Blanca Cobb, som mente at det var merkbart anstrengt stemning mellom hertugparene da de deltok på en gudstjeneste i Westminster Abbey i anledning Commonwealth Day.

Det er usikkert hva den angivelige striden bunner i, men det gjør ikke situasjonen noe enklere hvis prins Harry nå ikke ønsker å delta på den ene aktiviteten som bidro til å knytte brødrene tettere sammen.

LES OGSÅ: Fansen jubler over gjenforening

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer