Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Dropper dronningens julefeiring - igjen

- Skulle tro de ville være med henne.

DROPPER: Hertuginne Meghan og prins Harry skal angivelig holde seg i USA rundt juletider, og dropper dermed dronningen. Foto: Splash News / NTB
DROPPER: Hertuginne Meghan og prins Harry skal angivelig holde seg i USA rundt juletider, og dropper dermed dronningen. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Årets julefeiring nærmer seg med stormskritt, og det er nok flere som gleder seg til å samle storfamilien for ribbe og julepølse.

Store deler av Europa har som tradisjon å samle familien til store selskaper, kongehusene inkludert. Spesielt det britiske kongehuset med dronning Elizabeth (95) i spissen er glad i den årlige julefesten.

I år blir det imidlertid en annerledes jul for 95-åringen, som skal feire jul uten ektemannen prins Philip ved sin side. Han gikk som kjent bort 9. april, 99 år gammel.

Nå kan det også se ut til at dronningen må klare seg uten ytterligere familiemedlemmer. Hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) skal nemlig ikke ha noen planer om å ta turen over dammen.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Skulle tro de ville være med henne

Kilder forteller til Page Six at hertugparet allerede har mottatt invitasjonen til dronningens årlige familiefeiring ved Sandringham, men at de trolig ikke kommer til å reise.

- Det er mye som kreves av logistikk og planlegging av familiejulen, så selvsagt vet de ansatte at Meghan og Harry ikke kommer. Hvis de skulle det, ville de gitt beskjed til familien i god tid, sier kilden, og legger til:

- Men dette er Hennes Majestets første jul uten ektemannen, så man skulle tro at de ønsket å være med henne.

JULETALE: Dronning Elizabeth holder sin årlige juletale på britisk TV, første juledag. Video: AP Vis mer

Kaos

Ryktene vil ha det til at hertugparet ikke ønsker å skape mer overskrifter enn de allerede gjør, og en reise til Storbritannia ville trolig ikke gått stille for seg.

- Jeg tror alle forstår at det vil bli kaos når begge kommer tilbake til Storbritannia, men de burde bare rive av plasteret og få det gjort, legger kilden til.

Hertuginnen og prins Harry er heller ikke forventet å delta på dronningens årlige julelunsj med hele slekten, som normalt holdes ved Buckingham Palace. I år vil den trolig holdes ved Windsor Castle.

FAMILIEN SAMLET: Både i 2017 og 2018 var Meghan og Harry å se i Sandringham med resten av kongefamilien. Etter det har de imidlertid droppet julefeiringen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB
FAMILIEN SAMLET: Både i 2017 og 2018 var Meghan og Harry å se i Sandringham med resten av kongefamilien. Etter det har de imidlertid droppet julefeiringen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Vis mer

Bisarre tradisjoner

Det er ingen hemmelighet at den britiske kongefamilien har en rekke bisarre tradisjoner. Det har tidligere blitt kjent at de rojale feirer jul med både tullegaver og mimeleker.

Nå er det imidlertid en helt annen tradisjon som vekker oppsikt.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

I den nye filmen «Spencer», som handler om avdøde prinsesse Diana, kommer det nemlig frem at kongefamilien pleier å veie alle gjestene. Dette bekreftes også av kongeekspert Ingrid Seward, ifølge Marie Claire.

Gjester som ankommer Sandringham må altså veies både når de ankommer og før de reiser hjem. Og uansett hvor rart det høres ut, skal det hele stamme i en omsorgsfull tradisjon.

Da kong Edward regjerte på 1800-tallet innførte han nemlig tradisjonen for å sørge for at gjestene hans hadde fått nok mat under feiringen.

LES OGSÅ: Dette har ikke skjedd på 32 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer