Lady Amelia Windsor:

Dronningens unge slektning vekker oppsikt på catwalken

Lady Amelia Windsor (22) gjør suksess som modell.

GJØR SUKSESS SOM MODELL: Lady Amelia Windsor avbildet på London Fashion Awards i desember 2017. Foto: NTB Scanpix
GJØR SUKSESS SOM MODELL: Lady Amelia Windsor avbildet på London Fashion Awards i desember 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens øyne er i disse dager rettet mot britenes kommende medlem av kongefamillien, nemlig Meghan Markle.

Imidlertid var det et etablert, men for mange nokså ukjent, medlem av den britiske kongefamilien som stjal mye av oppmerksomheten på British Fashion Awards i London forrige mandag.

I moteverdenen er nemlig Lady Amelia Windsor (22) allerede blitt et kjent ansikt, etter at hun i fjor signerte kontrakt med modellbyrået Storm.

POPULÆR: Lady Amelia Windsor gjør suksess som internasjonal modell. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Lady Amelia Windsor gjør suksess som internasjonal modell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det anerkjente modellbyrået oppdaget i sin tid Kate Moss, og i fjor var den royale 22-åringen å se på catwalken under moteuka i Milano. Her debuterte hun for ingen ringere enn motehuset Dolce & Gabbana.

Men ungjentas modellaktige ytre ble neppe oppdaget ved en ren tilfeldighet. I 2016 ble Lady Amelia Windsor kåret til verdens vakreste kongelige av det britiske mote-og livsstilsmagasinet Tatler Magazine. Den 22-år gamle modellen er nemlig også nummer 36 i arverekken til Storbritannias trone.

Blått blod

Naturlig nok er det tronarvingen prins William og hans bror prins Harry som er viet mest oppmerksomhet i den britiske pressen, og i verdenspressen for øvrig.

Mange har likevel også god kjennskap til dronningens øvrige barnebarn, Eugenie (27), Beatrice (29), Peter Phillips (39), Zara Anne Elizabeth Tindall (36) og Louise Windsor (13).

KJENT ANSIKT: Den unge modellen har allerede blitt et kjent ansikt innen moteverdenen. Foto: Splash News/ NTB scanpix
KJENT ANSIKT: Den unge modellen har allerede blitt et kjent ansikt innen moteverdenen. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Amelia Windsor er riktinok ikke barnebarn av dronningen selv, men av dronningens fetter, prins Edward. Prinsen, som etter at hans far omkom i en flystyrt i 1942 har hatt den kongelige tittelen «hertug av Kent», har i en årrekke gjort offisielle oppdrag på vegne av dronningen.

Lady Amelia Windsor har, til tross for sitt royale blod, og i motsetning til store deler av slekten for øvrig, levd et relativt tilbaketrukket liv unna pressens søkelys.

Opp gjennom årene har hun likevel blitt lagt merke til på grunn av utseendet sitt, og i 2013 var hun blant debutantene under «Bal des débutantes» i Paris, ifølge britiske Express.

Under ballet bærer unge jenter mellom 16 og 22 år eksklusive aftenkjoler fra verdens største designere. I etterkant av ballet sa Windsor til Teen Vogue at opptredenen fikk henne til å føle seg som «den mest bortskjemte jenta i verden», ifølge Express.

PÅ MOTESHOW: Lady Amelia Windsor poserer for fotografene under Christian Dios moteshow i Paris i september. Foto: NTB scanpix.
PÅ MOTESHOW: Lady Amelia Windsor poserer for fotografene under Christian Dios moteshow i Paris i september. Foto: NTB scanpix. Vis mer

Deltakelsen bar tilsynelatende frukter for modellspiren, for ifølge avisa startet Windsor i etterkant av ballet som praktikant ved det franske motehuset Chanel i nettopp Paris.

I dag kombinerer Windsor livet som modell med studier av fransk og italiensk ved universitetet i Edinburgh.

Offentlig profil

Mens hverken prins William, hertuginne Kate, eller prins Harry har egne profiler på sosiale medier, har Windsor i likhet med flere i vårt eget kongehus, gledelig delt bilder fra sitt liv.

Som så mange andre 22-åringer deler Windsor alt fra hverdagslige sysler med venninner, ferieturer og livet ved universitetet, til store modelloppdrag på catwalken, med sine Instagram-følgere.

Da hun i sommer besøkte den internasjonale musikkfestivalen Glastonbury i England, ble også livet fra festivalcampen hyppig dokumentert.

Saken fortsetter nedenfor.

When doing the groceries one must wear Alta Moda 🥖👩🏽‍🌾👠🌹💗

Et innlegg delt av Mel Windsor (@amelwindsor)

Engasjement for krigsveteraner

I likhet med sin slektning prins Harry, har Windsor ifølge Tatler et brennende engasjement for krigsveteraner.

I sitt friår etter oppholdet i Paris, jobbet hun et år som frivillig for den London-baserte organisasjonen Veterans Aid.

Organsisasjonen bistår krigsveteraner etter endt tjeneste, og har flere ganger fått rojalt besøk. Både Windsors bestefar, hertugen av Kent, prins Charles og prins William tidligere har besøkt organisasjonen.

- Jeg har aldri sett så mye hardt arbeid og engasjement fra en så dedikert gruppe noen gang, har hun tidligere uttalt om organisasjonen til magasinet Tatler.

- Jeg kommer aldri til å glemme tiden jeg arbeidet der, la hun til.

Prins Harry har på sin side gått enda lenger i sitt engasjement for krigsveteranener. I 2014, startet han Invictus Games, inspirert av egne erfaringer fra tiden i Afghanistan.

Sportsarrangementet er en konkurranse hvor veteraner som er skadd i tjeneste kan konkurrere innenfor en rekke sportsgrener.

LES OGSÅ: Kate og William avslører detaljer fra Norgesbesøket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer