Den danske kongefamilien:

Dronningens gardister i kokainrus på jobb

Ansatte i den danske garden ble tatt på fersken på jobb for dronning Margrethe.

DEN DANSKE KONGEFAMILIEN: Gardister for den danske kongefamilien var ruset på jobb. Her er dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og parets fire barn. Foto: Splash News / NTB
DEN DANSKE KONGEFAMILIEN: Gardister for den danske kongefamilien var ruset på jobb. Her er dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og parets fire barn. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Som medlem av verdens kongehus er det flere regler om etikette man må forholde seg til på daglig basis, og det er lite som skal til før eventuelle regelbrudd sørger for spalteplass i pressen.

Regler gjelder naturligvis også for dem som jobber for de kongelige, men i den danske kongefamilien gikk det galt i fjor. Det kommer frem i Auditørkorpsets årsrapport, som ble offentlig bare kort tid før påske ifølge danske Se og Hør.

Der blir det nemlig kjent at tre ansatte i garden, som altså jobber for dronning Margrethe (80), har vært ruset på jobb.

Fikk bot

De ansatte i den kongelige garden skal ha oppført seg tullete, før det etter nøyere undersøkelse ble lagt merke til utvidede pupiller.

«Det ble mistenkt at vaktpersonell var påvirket av narkotika i tjeneste ettersom de blant annet ble observert med utvidede pupiller og virket tullete», heter det i rapporten.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Ifølge det danske ukebladet er det snakk om kokainrus, og de tre gardistene ble i juni 2020 anmeldt til politiet for forholdene.

I rapporten kommer det videre frem at gardistene det gjelder ikke skal ha vært i stand til å utføre vakttjenesten som potensielt innebærer håndtering av skarpladde våpen på en forsvarlig måte.

De skal også ha fått 3500 danske kroner i bot.

Risikabelt

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpeker at gardistenes rolle gjorde hendelsen mer risikabel.

- Det er selvsagt ikke greit å komme på jobb i kokainrus, det være om du jobber med å passe på dronningen eller ikke, sier hun, og fortsetter:

- Dette gjaldt soldater i den danske garden, som jo potensielt har våpen tilgjengelig, noe som gjør det desto mer risikabelt. Men dessverre er det mange som sliter med rus, og jeg tenker at det ikke er mer sjokkerende at det dukker opp her enn noe annet sted.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 år i fjor. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden måtte også de kongelige ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

LES OGSÅ: Derfor har hun fortsatt innpass i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer