«The Crown»:

Dronningens dystre familiehistorie

Dronning Elizabeths to kusiner levde et «hemmelig» liv på psykiatrisk sykehus frem til de døde.

UKJENTE KUSINER: Dronning Elizabeths slekt settes under lupen i den nye sesongen av «The Crown». Foto: Victoria Jones/PA Wire/NTB
UKJENTE KUSINER: Dronning Elizabeths slekt settes under lupen i den nye sesongen av «The Crown». Foto: Victoria Jones/PA Wire/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. november slapp Netflix den fjerde sesongen av seerfavoritten «The Crown». Fansen har ventet i et helt år på en nye runde med kongelige stridigheter, og den rykende ferske sesongen tar for seg dronningens regjeringstid på 1980-tallet.

Den etter hvert så rutinerte dronning Elizabeth (94) har mildt sagt hendene fulle av problemer og utfordringer å håndtere gjennom det turbulente tiåret.

Sosial uro og høy arbeidsledighet i Storbritannia, forholdet til statsminister Margaret Thatcher, Falklandskrigen, konflikten med Nord-Irland og ikke minst det stormfulle forholdet mellom prins Charles (72) og prinsesse Diana er blant ingrediensene i den nye sesongen.

I sesong fire setter «The Crown»-skaperne imidlertid også av tid til langt mer ukjente sider ved dronning Elizabeths liv. Deler av episode sju handler nemlig om statsoverhodets heller ukjente kusiner, Nerissa og Katherine Bowes-Lyon.

De to søstrene er døtre av John Herbert Bowes-Lyon - broren til dronning Elizabeths mor, Elizabeth Bowes-Lyon, som gikk bort i 2002. Til tross for at de begge var jevnaldrende med dronningen, har de to kusinene knapt vært kjent for offentligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer