Maria Kjos Fonn

Dronningens bursdagstale refses

- Det er tonedøvt å si.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke var det duket for storslått feiring av 18-årsdagen til den kommende tronarvingen, prinsesse Ingrid Alexandra.

I etterkant av bursdagsmarkeringen har flere reagert på hvordan feiringen ble arrangert på folkebiblioteket Deichman Bjørvika. Forfatter Maria Kjos Fonn (32) reagerer derimot på uttalelser under prinsessens gallamiddag.

I dronning Sonjas bursdagstale til prinsessen presenterte dronningen et uttrykk som 32-åringen la ekstra godt merke til:

- Min mor sa at det kommer ikke an på hvordan man har det, men hvordan man tar det. Dette har hjulpet meg meget. Disse ordene ønsker jeg å gi videre til deg, sa dronningen i talen.

Dette reagerer forfatteren på, overfor Subjekt.

- Skadelig

- Denne typen språklige klisjeer er, på samme måte som «det er i motbakke det går oppover» og «du er din egen lykkes smed» er noe jeg reagerer sterkt på, fordi de er skadelige, medgir Kjos Fonn til nettstedet.

Kjos Fonn peker på betydningen av at uttalelsen ble direktesendt til hele det norske folk, i motsetning til en privat bursdagsfeiring. Hun mener at dette understreker feilen i ordtaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer