Coronaviruset:

Dronningens beskjed til folket

- Nå, mer enn noen gang, har vi alle en viktig rolle som individer.

TIL WINDSOR: Dronning Elizabeth reiser til Windsor Castle framfor å bli på Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix
TIL WINDSOR: Dronning Elizabeth reiser til Windsor Castle framfor å bli på Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (93) sier i en uttalelse at familier i Storbritannia nå går inn i en periode med «bekymring og usikkerhet», skriver Sky News.

Monarken og prins Philip (98) ankom i dag Windsor, der de etter planen skal tilbringe all sin tid fram til påske.

Den midlertidige flyttingen fra Buckingham Palace er «en fornuftig forholdsregel» som «er tatt av praktiske hensyn under de rådende omstendigheter», het det i en pressemelding fra kongehuset i går.

«Vi blir alle anbefalt å endre våre normale rutiner og vanlige livsmønstre til fordel for samfunnet vi bor i, og spesielt å beskytte de mest sårbare», sier dronningen i en ny uttalelse torsdag ettermiddag.

- Ekstremt takknemlige

Hun legger til at hun i tider som dette blir minnet på at landets historie bygger på at mennesker og samfunn møtes for å fungere som én, og at alle nå skal fokusere på et felles mål.

«Vi er ekstremt takknemlige for ekspertisen og innsatsen til forskere, helsepersonell og nødetatene, men nå - mer enn noen gang - har vi alle en viktig rolle som individer. I dag og i de kommende dagene, ukene og månedene», understreker monarken.

«Mange av oss må finne nye måter å holde kontakten på, og sørge for at våre kjære er trygge. Jeg er sikker på at vi er klare for den utfordringen. Dere kan være sikre på at jeg og min familie står klare for å gjøre vår del».

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Avlyser arrangementer

Spredningen av coronaviruset verden over har påvirket flere ting for de kongelige. Torsdag, da det ble kjent at dronningen og ektemannen reiser til Windsor inntil videre, kom det også fram at monarken avlyser kommende arrangementer i London.

Dette innebærer blant annet fem hagefester på Buckingham Palace, der en av dem er bryllupsfesten til prinsesse Beatrice (31), som etter planen skulle blitt holdt 29. mai.

«Prinsesse Beatrice og Mr. Mapelli Mozzi gleder seg veldig til å gifte seg, men er like klar over behovet for å unngå å påta seg unødvendige risikoer under nåværende forhold», uttalte parets talsperson til The Sun.

LES OGSÅ: Frykter han er smittet: - Jeg blir mørkredd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer