Lady Louise av Windsor:

Dronningens barnebarn jobbet for minstelønn

Sommerjobben vekker oppsikt.

TRÅR TIL: Lady Louise av Windsor er ikke redd for å få hendene sine skitne, til tross for at hun er kongelig. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB
TRÅR TIL: Lady Louise av Windsor er ikke redd for å få hendene sine skitne, til tross for at hun er kongelig. Foto: Kirsty O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeths (96) nest yngste barnebarn, Lady Louise Windsor (18), har jobbet for minstelønn i sommer. Hun skal nemlig ha brukt store deler av skoleferien på å jobbe på et hagesenter.

Det melder blant andre The Sun.

Minstelønn for en 18-åring i Storbritannia er 6, 83 pund, noe som tilsvarer rundt 80 norske kroner i timen.

ROYALTEEN: Filmen, som går ut til 190 land, er basert på boken «Arvingen». Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch Vis mer

På vei til universitetet

Det var mens Lady Louise ventet på sine avsluttende karakterer fra videregående, kalt A-levels i Storbritannia, at hun tok på seg jobben.

- Er det ikke fantastisk at dronningens barnebarn bretter opp ermene og skitner til hendene med en sommerjobb før hun starter på universitetet, akkurat som en hvilken som helst normal tenåring? sier Ingrid Seward, redaktør i Majesty Magazine, til The Sun.

Det er ikke kjent hvilke fag Lady Louise har tatt eller hvilke karakterer hun har fått. Det er derimot kjent at hun skal til University of St. Andrews i Skottland for å studere Engelsk denne høsten.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Jeg kunne ikke tro det

The Sun har snakket med flere av kundene som møtte på dronningens barnebarn, og de legger ikke skjul på at de ble svært overrasket.

- Jeg kunne ikke tro at det var Lady Louise, jeg måtte se to ganger, sier en av kundene det britiske mediet har snakket med.

- Kollegene så ut til å elske henne. Det er ikke hver dag man får lov å kjøpe begoniaene sine fra en kongelig, forteller en annen kunde.

I jobben skal hun ha stått i kassen, ønsket kunder velkommen, i tillegg til å stelle og potte planter flere dager i uken.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Helt vanlige tenåringer

Både Lady Louise og broren hennes James, Viscount Severn (14), har levd liv godt skjult fra rampelyset og kongelige plikter.

Viscount er for øvrig en britisk adelig tittel som faller under en jarl, men over en baron. Severn refererer til en elv i Wales, som er en forbindelse til hans mors walisiske bakgrunn.

Foreldrene deres, prins Edward (dronning Elizabeths yngste sønn, journ.anm.) (58) og grevinne Sophie (57), har ønsket at barna skal leve mest mulig normale liv. Det er også derfor ingen av dem har de kongelige titlene prins og prinsesse.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra dronning Elizabeth fikk stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

I 2020 gjorde grevinne Sophie et intervju med The Sunday Times hvor hun snakket om valgene de har tatt for barna sine.

- Vi prøver å oppdra dem med en forståelse av at de mest sannsynlig må jobbe for et levebrød, sa hun da.

Ettersom Lady Louise tok på seg en ganske alminnelig sommerjobb i år kan det virke som foreldrenes lærdom bærer frukter.

LES OGSÅ: Skyver Andrew lenger ut i kulden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer