Dronningens barndomshjem kan bli jevnet med jorden

...og det er hennes nevø Dag Swanstrøm som har bedt om at huset rives.

<strong>TAUS:</strong> Dronning Sonja selv ønsker ikke å kommentere hennes tanker rundt rivingen av barndomshjemmet.  Foto: Stella Pictures
TAUS: Dronning Sonja selv ønsker ikke å kommentere hennes tanker rundt rivingen av barndomshjemmet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dronning Sonja (74) sitt barndomshjem i Tuengen Allé 1B på Vinderen i Oslo står i fare for å bli revet. Og det er dronningens egen nevø Dag Swanstrøm (58) som har søkt om at huset skal rives.

- Alt rundt oss er revet og bygget opp, da er man nødt til å beskytte egne verdier. Det er lønnsomt å utvikle eiendommene på Oslo vest, ikke minst på Vinderen. Hvis du da blir sittende igjen med en singel villa, synker verdien på denne. For å opprettholde verdiene er man simpelthen nødt til å bli med på galeien, sier han til VG.

Byantikvaren på sin side mener at huset i Tuengen Allé 1B både har kulturhistorisk og arkitekturhistorisk verdi, og burde bevares, selv om Plan- og bygningsetaten har godkjent rivingen.

Det var nettopp på denne adressen at daværende kronprins Harald hentet sin vakre Sonja Haraldsen, da de 19.mars i 1968 offentliggjorde deres forlovelse.

Swanstrøm sier til VG at han har vært i kontakt med sin royale tante.

- Hun er min tante, så hun er den første jeg gikk til. Du må nesten spørre dronning Sonja selv, men hun er informert om prosjektet, og det har ikke kommet noe negativt derfra, forteller Swanstrøm.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Khloe Kardashian søker hjelp for å bli gravid 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer