Dronning Letizia:

Dronningen vekker oppsikt

- Det er forfriskende.

OVERRASKER: Dronning Letizia av Spania overrasker med ny sveis - se bildene. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seneste årene har det blitt en langt større trend å la sin natulige hårfarge skinne gjennom. Det betyr naturligvis at også grå hårstrå kan dukke opp, og flere velger altså å la det gro.

En rekke store stjerner har kastet seg på trenden, deriblant Hollywood-stjernen Meryl Streep (71), som dukket opp på Oscar-utdelingen med sin naturlige grå ettervekst i 2018.

På Instagram har vi også vært vitne til at «One Tree Hill»-stjernen Hilarie Burton (38) har latt søvmanken vokse - til ære for helsearbeidere som har vært for opptatte til å bry seg om ting som hårfarge det siste året.

Nå har også Spanias dronning Letizia (48) kastet seg på trenden. Om det skyldes stengte frisørsalonger som følge av pandemien vites ikke, men hun ser ut til å omfavne sine sølvgrå lokker.

GRÅ LOKKER: Dronningen har virkelig omfavnet sitt nye hår. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: Eduardo Dieguez / DYDPPA / Shutterstock / NTB
GRÅ LOKKER: Dronningen har virkelig omfavnet sitt nye hår. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: Eduardo Dieguez / DYDPPA / Shutterstock / NTB Vis mer

«Naturlig skjønnhet»

Blant verdens kongelige har trenden foreløpig ikke tatt av, og det var derfor overraskende på mange da 48-åringen først viste seg uten fargepigmenter i etterveksten.

«Dronning Letizia har vist at hun er en trofast beskytter av naturlig skjønnhet de siste månedene, med både valg av sminke og hår», skriver det spanske nettstedet Hola, og fortsetter:

STRIPER: De grå stripene har blitt svært tydelige. Her avbildet i mars. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EFE / DYDPPA / POOL / Shutterstock / NTB
STRIPER: De grå stripene har blitt svært tydelige. Her avbildet i mars. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EFE / DYDPPA / POOL / Shutterstock / NTB Vis mer

«Dronningen har returnert for å vise frem håret sitt uten retusjering, og bekrefter at hun, i likhet med flere innflytelsesrike mennesker, støtter naturlighet til det maksimale».

De skriver også at det er svært forfriskende å se en kongelig med halvgrå manke.

Dronningen har flere ganger de siste årene dukket opp med grå ettervekst, og har blitt hyllet for det. Det er imidlertid ikke før coronapandemien satte sitt preg på Spania, at skjønnheten tilsynelatende virkelig ga blaffen i frisørbesøk.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Det ser ikke bra ut

At enkelte kongelige blir hyllet for etterveksten, er kanskje ikke så rart. Det som imidlertid kan være mer overraskende, var da hertuginne Kate (39) i 2018 viste seg med grå ettervekst.

Det skapte nemlig debatt i Storbritannia.

Spesielt britisk presse var raske til å kaste seg på. Blant annet uttalte frisøren Nicky Clarke, som tidligere har jobbet med både prinsesse Diana og Sarah Ferguson (61), at han ikke var særlig imponert.

ETTERVEKST: Da hertuginne Kate dukket opp med grå ettervekst, var det flere som reagerte. Foto: London News Pictures / REX / NTB
ETTERVEKST: Da hertuginne Kate dukket opp med grå ettervekst, var det flere som reagerte. Foto: London News Pictures / REX / NTB Vis mer

- Kate trenger å kvitte seg med det grå håret - det ser ikke bra ut, uttalte han til Daily Mail, og fortsatte:

- Dessverre, så er det tilfellet for kvinner - alle kvinner - at frem til du er gammel, så kan du ikke bli sett med grått hår. Kate er et så stort stilikon at selv noen få grå hårstrå er en katastrofe, så jeg anbefaler virkelig at hun dekker det til. Jeg hater grått hår.

En av Glamours skribenter, Beth Shapouri, gikk hardt ut mot Clarkes uttalelser, og mente blant annet at de grå hårstråene skyldtes at hertuginnen ammet.

- Det er ingenting galt med grått hår. Hvis du veler å farge det, gjør det. Hvis ikke, så er du verken lat, uflatterende eller en dårlig representasjon for kvinner. Punktum, uttalte Shapouri den gang.

ADVARER: Sebastian Solberg farget håret hjemme, og det gikk ikke helt etter planen. Vis mer

LES OGSÅ: - Brads hestehale har ødelagt kvelden min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer