JEG VIL!: Dronning Elizabeth insisterer på å selv vaske opp etter gjestene sine når hun ferierer på eiendommen i Skottland. Foto: AP/Scanpix
JEG VIL!: Dronning Elizabeth insisterer på å selv vaske opp etter gjestene sine når hun ferierer på eiendommen i Skottland. Foto: AP/ScanpixVis mer

Dronningen tar oppvasken selv!

Dronning Elizabeth er ikke fremmed for å bruke oppvaskhansker.

SEHER.NO: Den britiske dronningen insisterte på å rydde ut skitne tallerkner etter gjestene sine, avslører Cherie Blair i et eksklusivt intervju med et italiensk magasin.

Britiske Daily Mail gjengir intervjuet og skriver at Tony Blairs frittalende kone hevder hun ved en anledning forsøkte å tilby dronningen hjelp, men at tilbudet ble avslått. 
 
Fru Blair forteller at prins Philip holdt en grillfest til ære for henne, da det daværende statsministerparet var på visitt på kongefamiliens residens i Balmoral i Skottland.

- Dronningen hjalp til å rydde ut skitne glass og tallerkner sammen med andre medlemmer av kongefamilien, og det første året jeg var der på besøk, prøvde jeg å hjelpe til.

Men det var ikke bare for å stille seg selv i godt lys foran det daværende britiske statsministerparet at Dronningen dro på seg oppvaskhanskene.

-Ifølge tradisjonen er det Dronningen og hennes familie som er nødt til å rydde etter sine gjester. Det var ekstraordinært å se på, særlig for en fra min bakgrunn, la Cherie ut til det italienske bladet.

En kilde i det britiske kongehuset bekrefter at det har blitt en tradisjon at kongefamilien rydder og vasker opp etter sine gjester når de er på Balmoral.

Men skal man tro britiske aviser, er dette slett ikke den første gangen Dronningen viser seg fra en svært folkelig side.

I 2003, etter at en journalist hadde jobbet som kongelig tjener i to måneder uten å røpe sin egentlige identitet, ble kongelige frokostvaner brettet ut i britiske medier.

I spisesalen i første etsasje ved det kongelige palasset, leser Dronningen 'Racing Post' mens hun inntar frokosten sin. Samtidig hører prins Philip på en svært så gammel radio.


Les også: Må jobbe for forlovelsen!