Dronning Margrethe:

Dronningen stoppes - nok en gang

Den danske regenten nektes å reise.

FÅR IKKE REISE: Dronning Margrethe er nok en gang blitt nektet å reise på offentlig reise. Her avbildet i juni. Foto: Claus Fisker / Ritzay Scanpix / NTB
FÅR IKKE REISE: Dronning Margrethe er nok en gang blitt nektet å reise på offentlig reise. Her avbildet i juni. Foto: Claus Fisker / Ritzay Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at den verdensomspennende pandemien har satt en stopper for mye. Det gjelder også naturligvis for Europas kongelige, som har måttet avlyse planer gang på gang det siste året.

Danske dronning Margrethe (81) har likevel kunnet stille på en rekke arrangementer det siste halve året, blant annet i barnebarnets konfirmasjon i mai.

Nå er det imidlertid full stopp i kalenderen til dronningen - igjen.

Får ikke reise

Nylig var dronning Margrethe på sin første lengre reise siden pandemien slo ut for fullt for et og et halvt år siden. Da var hun på Færøyene. Planen var også at hun skulle reise til Grønland i disse dager.

Slik blir det altså ikke.

- Den siste uken har Grønland vært utsatt for flere tilfeller av covid-19, noe som gjør at det er nødvendig å innføre en rekke begrensninger når det gjelder reiser dit og folkesamlinger, sier kommunikasjonssjef ved det danske kongehust, Lene Balleby, ifølge Expressen.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Derfor har øyen nå altså bestemt at dronningens besøk skal avlyses. Ifølge Balleby har dronningen uttrykt forståelse for at en slik beslutning har vært nødvendig.

- Men dronningen gleder seg til besøket kan gjennomføres ved en senere anledning, sier hun.

Historisk fravær

Som nevnt har monarken nylig besøkt Færøyene. Det ble mildt sagt en gyngende affære. På grunn av dårlig vær var det nemlig umulig for flyet hennes å lande, og dronningen ankom derfor en dag for sent.

Den gang fortalte 81-åringen at hun ikke var nervøs for coronasmitte. I likhet med det norske kongeparet er dronning Margrethe vaksinert mot Covid-19. På årets aller første dag fikk hun første dose, og skal ifølge en pressemelding gitt av det danske kongehuset ha blitt ferdig vaksinert tre uker senere.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

At 81-åringen nå endelig er ute på vift igjen, er det flere som kan juble over. I mars skrev danske Se og Hør at det var to måneder siden danskene hadde fått et glimt av dronningen sin. Det var historisk lenge.

Sist danskene hadde fått et glimt av dronningen var 4. januar. I tiden etter var det danske hoff påpasselige med å holde henne hjemme, fordi de vet godt hvor store folkemengder som samler seg når hun først er på plass.

- Som de fleste dansker holder dronningen seg hovedsakelig hjemme under nedstengingen av Danmark, og møter kun et begrenset antall personer - herunder medarbeidere i kongehuset, fortalte Lene Balleby, kommunikasjonssjef i det danske kongehus, til danske Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor kaller han henne «tante Daisy»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer