Dronningen nektes å røyke på slottet

Dronning Margrethe kan bli tvunget ut på slottsplassen for å røyke.

MÅ UT: Nå må det investeres i røykerom, ellers må dronningen ut på slottsplassen for å ta en sigarett. Foto: Stella Pictures
MÅ UT: Nå må det investeres i røykerom, ellers må dronningen ut på slottsplassen for å ta en sigarett. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Danmark er i ferd med å innføre ny røykelov, noe som også vil ramme dronning Margrethe. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen vil den nye loven stramme inn på røykingen på arbeidsplasser. Blant annet vil det bli ulovlig å røyke på værelser som benyttes som arbeidsplass for én person om gangen.

Dermed vil dronningen ikke kunne røyke på sitt private kontor på Amalienborg, med mindre hun investerer i et røykerom.

«Dersom det ikke investeres i det, må dronningen sammen med de andre ansatte trave ut på slottsplassen og tenne en sigarett», skriver Ekstra Bladet.


- Jeg vil mene at de (på Amalienborg, red. anm.) skal være underlagt loven på lik linje med alle andre, sier Stine Brix fra Enhedslisten, til avisen.

Dronningen og prins Henrik har derimot sin private bolig i øverste etasje på slottet. Det vil ikke de samme regler gjelde.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Bitter start på dagen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer