Dronning Margrethe:

Dronningen med uventet kjoleblemme: - Maks uheldig

Det gikk ikke helt som planlagt for dronning Margrethe.

VEKKER OPPSIKT: Dronning Margrethe smilte om kapp med sola, men sola spilte derimot ikke helt på lag med dronningen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/ Ritzau Scanpix/ NTB
VEKKER OPPSIKT: Dronning Margrethe smilte om kapp med sola, men sola spilte derimot ikke helt på lag med dronningen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/ Ritzau Scanpix/ NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid klesplaggene spiller på lag, og det kan skje uhell for den beste - til og med kongelige. Hertuginne Meghan (39) har tidligere vist seg offentlig med det som skal ha vært prislappen hengende på kjolen, og nylig gikk det heller ikke helt dronning Margrethe av Danmarks (81) vei heller.

Nylig var hun nemlig på offisielt oppdrag sammen med kronprins Frederik (53) og prins Christian (15). Og mens blitzregnet haglet mot trioen, sto også solen på for fullt mot dem, skriver Svensk Damtidning.

Moteblemme

Det er altså moder jord og solen som nå har gjort at den danske dronningen får spalteplass i den svenske avisen.

De skriver nemlig blant annet følgende: «Kungligheter. Tunna tyger. Och motljus. En livsfarlig kombo!».

Monarken bar nemlig et helhvitt antrekk med matchende hatt, sko og veske. Mens dronning Margrethe forsøker å redde hatten fra å blåse av, var hun imidlertid trolig uvitende om at solen lyste rett gjennom skjørtet hennes - og viste tydelig konturene av bena hennes, skriver svenske dam.

- KAN SKJE ALLE: Kongehusekspert sier dronningen fikk litt av hvert å hanskes med, men at skjørteblemmen kan skje alle. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix/NTB
- KAN SKJE ALLE: Kongehusekspert sier dronningen fikk litt av hvert å hanskes med, men at skjørteblemmen kan skje alle. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer

De påpeker dog at hun ikke er den eneste kongelige det har skjedd med. Blant andre nå avdøde prinsesse Diana i 1980.

- Jeg vil ikke bli kjent som kjæresten uten underskjørt, sa hun da ifølge avisen.

OPS: Diana med samme «blemme» i 1980. Foto: REX/NTB
OPS: Diana med samme «blemme» i 1980. Foto: REX/NTB Vis mer

- Uforutsigbart

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at den danske dronningen fikk litt av hvert å hanskes med under oppdraget.

- For det første blåste det, og hun måtte tidvis holde på både hatten og skjørtet. I tillegg skinte solen, slik at man kunne se gjennom skjørtet hennes. Men dette kan skje den beste, og det finnes utallige eksempler på lignede, sier hun, og fortsetter:

- Når det er sagt skulle man tro at både de kongelige selv og stylistene er såpass drevne at de kan tilpasse seg vær og vind. Til deres unnskyldning kan været være ganske uforutsigbart.

- Maks uheldig

Moteekspert Marianne Jemtegård forteller at blant sommerens heteste trender er hvit bekledning, men at det er et farefelt, spesielt for dem som skal bli tatt bilde av i sterkt sollys.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Vis mer

- Her har dronningen vært maks uheldig og fått sollyset inn på en ikke akkurat heldig måte, sier Jemtegård, som røper at den enkleste måten for å unngå en slik «blemme», er å bruke underskjørt.

- Spesielt for kongelige som er eksponert og blir fotografert i absolutt alle vinkler. Samtidig er det en varm sommerdag og dette kan skje den aller beste, fortsetter hun.

Ifølge Jemtegård er det ikke engang sikkert skjørtet det er snakk om er så tynt som det virker når det får så sterkt sollys på seg.

- Her har hun rett og slett vært maks uheldig. Men når det er sagt, synes jeg hun har flotte ben til å være i hennes alder. Hun har ingenting å være flau over, påpeker moteeksperten.

LES OGSÅ: Hodebry for kjendisparet: - Spesielt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer