<strong>KRISEMØTE:</strong> Mandag skal den britiske kongefamilien ifølge Sky News møtes for å diskutere prins Harry og hertuginne Meghans framtidige rolle som medlemmer av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
KRISEMØTE: Mandag skal den britiske kongefamilien ifølge Sky News møtes for å diskutere prins Harry og hertuginne Meghans framtidige rolle som medlemmer av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Dronningen kaller inn til krisemøte

Samler kongefamilien for å diskutere hertugparets fremtid.

Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (93) har kalt inn til krisemøte mandag, for å finne løsninger på prins Harry (35) og hertuginne Meghans (38) valg om å trekke seg tilbake fra sine plikter.

Det erfarer Sky News, som skriver at dronningen har kalt inn prins Charles (71), prins William (37) og hertuginne Kate (38), i tillegg til prins Harry og hertuginne Meghan.

Møtet vil finne sted i Norfolk.

- Første møte

Avisen skriver at dette er første gang hele familien snakker ansikt til ansikt siden hertugparet av Sussex onsdag kvelv kunngjorde at de trapper ned på sin Instagram-profil.

- Etter mange måneder med tenking og interne diskusjoner, har vi truffet en beslutning om å dette året gjøre en overgang for å skille ut en ny progressiv rolle i institusjonen, het det i innlegget.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Videre kom det fram at hertugparet vil balansere tiden mellom å være i Storbritannia og Nord-Amerika, mye for å gi familien rom til å fokusere på «det neste kapittelet».

Ifølge The Guardian har en rekke rådgivere denne uken vært involvert i å komme fram til flere ulike forslag til hvordan hertugparet best mulig kan tre inn i en «progressiv rolle» i kongefamilien.

- Økonomisk selvstendige

Hovedpunktet på agendaen er ifølge The Guardian det finansielle rundt hertugparet. De skrev selv i sitt innlegg på Instagram at de i framtida har et ønske om å kunne bli «økonomisk selvstendige», noe som er blitt flittig diskutert den siste uka.

Hertugparet påpeker at de vil støtte dronning Elizabeth (93), og overholde sine plikter overfor henne og samveldet. Dette tyder på at de ikke vil måtte gi fra seg sine kongelige titler eller hertugdømmet.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig sa nylig at Harry og Meghan primært har livnært seg på apanasjen sin frem til nå.

Selv om apanasjen etter alt å dømme forsvinner, vil hertugparet trolig ikke lide noen nød.

Ifølge E! arvet nemlig nemlig prins Harry Harry og storebroren William 21 millioner pund, omtrent 244 millioner norske kroner, da prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

Diana arvet selv fem millioner pund av sin far, som ble delt mellom sønnene etter hennes bortgang. Dette skal ha blitt investert i fond, som har gitt god avkastning.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, sa nylig at det er vanskelig å spå hvordan fremtiden vil bli for hertugparet:

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som Buckingham Palace selv skrev etter sjokkmeldingen, er det mye som gjenstår å diskutere.

Mandag vil de altså samles for å finne en løsning som passer for alle.

LES OGSÅ: - Føler meg sliten og emosjonell

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer