Dronning Maxima:

Dronningen i sorg

Har mistet tre familiemedlemmer på fire år.

SØRGER: Dronning Maxima av Nederland er i sorg etter at hun har mistet et familiemedlem. Foto: Shutterstock / NTB
SØRGER: Dronning Maxima av Nederland er i sorg etter at hun har mistet et familiemedlem. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederlands dronning Maxima (49) er i sorg etter å ha mistet et kjært familiemedlem. Onkelen Jorge Horacio Cerrut døde nylig i sitt hjem i byen San Nicolás i Argentina, skriver nederlandske AD.

Han døde etter å ha vært smittet av coronaviruset, og ble 76 år gammel.

Dronningen, som er fra Argentina, skal ha fått overlevert dødsbudskapet i forrige uke. Cerrut er broren til dronning Maximas mor María del Carmen Cerruti Carricart (76).

Dette er det tredje familiemedlemmet den nederlandske dronningen har mistet de senere årene. Faren, Jorge Zorreguieta, døde av kreft i august 2017, 89 år gammel.

6. juni 2018 døde også dronningens yngre søster Inés Zorreguieta. Hun tok sitt eget liv, og ble bare 33 år gammel.

HELE HURVEN: Kongeparet og deres tre døtre i juni i år. Foto: Splash News / NTB
HELE HURVEN: Kongeparet og deres tre døtre i juni i år. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Maxima jobbet i bank før hun giftet seg med daværende kronprins Willem-Alexander (54) i 2002. Sammen har ekteparet de tre døtrene Catharina-Amalia (17), Alexia (15) og Ariane (14).

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander tok over tronen da dronning Beatrix (83) bestemte seg for å abdisere i 2013. Hun hadde da regjert siden 1980, da hennes egen mor, dronning Juliana, abdiserte.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Funnet død

Det var i juni 2018 at sjokkbeskjeden om at dronning Maximas søster var funnet død, kom. Inés Zorreguieta ble funnet i sitt eget hjem i Buenos Aires i Argentina.

Den avdøde 33-åringen var den yngste i søskenflokken på fire, mens Maxima er den eldste. Zorreguieta skal ha lidd av depresjoner, og dødsfallet gikk sterkt inn på dronning Maxima. Hun avlyste flere offisielle oppdrag som følge av den tragiske hendelsen.

Noen uker etter dødsfallet fortalte Nederlands dronning om søsterens bortgang for første gang.

BBC var den gang til stede under dronningens sykehusbesøk i Groningen, et besøk hun egentlig skulle ha gjennomført mye tidligere, men som hun måtte utsette på grunn av den tunge tiden.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

- Jeg har vært tilbake på jobb siden i går kveld, etter en vanskelig periode. Jeg er faktisk glad for at jeg har fått besøke protonterapisenteret her i Groningen, fordi det betyr så mye for mennesker med kreft, sa hun til pressen, og fortsatte:

- For mennesker som er syke, men fortsatt har mulighet til å bli bedre. Min kjære og talentfulle søster Inés var for syk.

Likevel hadde Maxima også oppløftende ord i den vanskelige perioden:

- Vår eneste trøst er at hun endelig har klart å finne fred, sa hun til det oppmøtte pressekorpset.

LES OGSÅ: Prins Harry fikk stående applaus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer