Dronning Silvia:

Dronningen i sorg

- Føler på en sorg og et stort savn, sier dronning Silvia.

I SORG: Dronning Silvia har mistet broren sin Walther Sommerlath. Foto: Willi Schneider/REX/NTB
I SORG: Dronning Silvia har mistet broren sin Walther Sommerlath. Foto: Willi Schneider/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Silvia av Sveriges (76) bror Walther Sommerlath er død. Han ble 86 år gammel. Det kommer frem i en uttalelse fra 76-åringen.

- Jeg og familien min føler på en sorg og et stort savn etter min bror Walther, sier dronninga i en uttalelse, ifølge Aftonbladet.

Walther Sommerlath gikk bort fredag på Karolinska sykehus i Huddinge etter en periode med sykdom. Han ble født Walther Ludwig Sommerlath i 1934 i Brasil.

HAR GÅTT BORT: Her er dronning Silvias bror Walther avbildet sammen med Ingrid Sommerlath i 2013. Foto: Erik Mårtensson/ NTB
HAR GÅTT BORT: Her er dronning Silvias bror Walther avbildet sammen med Ingrid Sommerlath i 2013. Foto: Erik Mårtensson/ NTB Vis mer

Dronning Silvia var den yngste av familiens søsken, og den eneste jenta. Hennes andre brødre er Ralph de Toledo Sommerlath og Jörg, som gikk bort i februar i 2006 etter lenger tids sykdom. Han ble 64 år gammel.

Silvias bror Jörg fikk kreft i desember 2004. Samme år kollapset han under en middag i Berlin. Han klarte ikke svelge, ble lagt inn på sykehus og fikk senere diagnosen strupekreft. Året etter ble han operert, og legene trodde lenge at operasjonen var vellykket. Men samme år rammet kreften ham igjen.

Mistet venninna

Dødsfallet til broren kommer et år etter at 76-åringen mistet den nære venninna, Anki Wallenberg. Wallenberg hadde vært venn av den svenske kongefamilien siden 1970-tallet, og var blant annet en viktig kontakt for prinsesse Madeleine da hun flyttet til London på starten av 2000-tallet.

Det var nemlig her, i en villa i Chelsea, at kongevennen bosatte seg på 1980-tallet. Det nære vennskapet med det svenske kongeparet og deres barn sørget for at Wallenberg ofte var å se på kongelige arrangementer, samt at hun også var på private besøk.

KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB
KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB Vis mer

Wallenberg døde i en båtulykke i Sveits, 68 år gammel. Det fortalte hennes bror, Stefan Magnusson, til Expressen. I tillegg ble dødsfallet også omtalt av den sveitsiske avisen The Local.

- Hun var ute i en seilbåt da det plutselig brøt ut et voldsomt uvær som sørget for at båten tippet over og sank. Anki ble sittende fast i noen tau, sa han til avisen.

Ann-Christine Wallenberg, som var hennes fulle navn, var ifølge broren erfaren på sjøen. Hun hadde tilbrakt masse tid på havet opp gjennom åra, men på grunn av det uforutsette uværet endte turen i et mareritt. Vennen hun var på båten med overlevde.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

- Jeg snakket med henne på telefon på fredagen. Hun var veldig fornøyd og glad. Vi la planer for sommeren sammen, sa hennes bror til avisen.

Overfor den sveitsiske avisen bekreftet politiet dødsfallet.

LES OGSÅ: - Herregud, jeg er så ukomfortabel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer