Dronning Elizabeth II:

Dronningen har blitt syk - avlyser nok en opptreden

90-åringen sliter med helsa.

SYK: Dronning Elizabeth II må vinke farvel til nok en planlagt opptreden. Buckingham Palace opplyser om at hun er forkjølet. Foto: NTB scanpix
SYK: Dronning Elizabeth II må vinke farvel til nok en planlagt opptreden. Buckingham Palace opplyser om at hun er forkjølet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sky News melder at dronning Elizabeth II (90) av England er syk igjen. Dronningen har nå avlyst en planlagt opptreden på nyttårsmessen i Sandringham på grunn av en «sterk forkjølelse».

Det er fra Buckingham Palace at informasjonen kommer.

- Dronningen føler seg ikke klar til kirkebesøket, fordi hun fortsatt sliter med en sterk forkjølelse, sier en talsperson.

Dronningen og prins Philip har vært syke hele jula. Tidligere denne måneden kom det fram at hun hadde avlyst juleferingen.

Den 90 år gamle monarken og hennes 95 år gamle gemal skulle etter planen i jula ha tatt toget til Norfolk, der godset ligger. 30 minutter før avreise onsdag kom meldingen om at årets juleferie på Sandringham er avlyst, skriver People.

Den britiske kongefamilien samles hver eneste jul hos dronningen på Sandringham, der de blant annet går til messe i St. Mary Magdalene-kirken første juledag. Det er også her messen første nyttårsdag holdes, som dronningen heller ikke kommer til å delta på.

Det er ikke bare avlysning av planlagte opptredener dronningen har skapt overskrifter for i det siste. Hun er tross alt 90 år, så den 20. desember ble det kjent at hun nå trapper ned på arbeidet.

Dronningen vil i første omgang redusere antallet organisasjoner hun er såkalt høy beskytter for, blant dem Wimbledon-turneringen i tennis og Rugby-unionen, opplyser Buckingham Palace.

Fra årsskiftet blir dronning Elizabeth heller ikke høy beskytter for det britiske sykkelforbundet, Royal Geographical Society eller Barnardo, en hjelpeorganisasjon for barn.

Til sammen trekker hun seg som høy beskytter for 25 organisasjoner, opplyser hoffet.

Dronning Elizabeth II ble da kong Bhumibol av Thailand døde i oktober verdens lengstittende, nålevende monark. Hun arvet tronen i 1952.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer