Dronningen gikk på vannet uten redningsvest

Amfibiebilen kan kjøre både på land og i vann.

USIKRET DRONNING: Ingen i følget hadde livvester på - men transportmiddelet fra 2. verdenskrig klarte seg bra. Foto: All Over Press
USIKRET DRONNING: Ingen i følget hadde livvester på - men transportmiddelet fra 2. verdenskrig klarte seg bra. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Dronning Elizabeths (85) diamantjubileum etter 60 år på tronen har i år tatt monarken med på en reise gjennom store deler av England. Selv ikke den minste severdighet blir oversett når dronningen skal delta i hyllesten fra folket – og gi av seg selv.
 
I Liverpool i England var det før helgen den gule anda – amfibiebåten Yellow Duck Marine – som fikk æren av å få monarken på besøk. Den gule anda er kanskje ikke like majestetisk som Mjøsas hvite svane Skibladner, men dronningens rundreise til små turistmål utenfor allfarvei har sørget for en oppsving i populariteten hennes det siste året.
 
Elizabeth er verdens eldste og nest lengst regjerende nålevende monark - etter Thailands kong Bhumibol. Med 60 år på tronen er hun også den nest lengst regjerende monark i Storbritannia etter dronning Victoria, som regjerte 1837–1901.
 
Feiringen av dronningens diamantjubileum når sitt klimaks den første uken i juni – med en rekke store arrangementer. 3. juni oppfordres blant annet alle briter til å gå ut i gatene – og spise lunsj sammen med sine naboer som en del av feiringen. Denne helgen skal hun feires av europeiske kongelige - og både Harald (75) og Sonja (74) og Carl Gustaf (66) og Silvia (68) tar turen for å hedre henne.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Mette-Marit syklet med sønnens hjelm

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer