GRAVID PÅ JOBB: Hertuginne Kate har termin i juli og er seks måneder på vei. Søndag steppet hun inn for dronningen for å feire speiderbevegelsen. Foto: Stella Pictures
GRAVID PÅ JOBB: Hertuginne Kate har termin i juli og er seks måneder på vei. Søndag steppet hun inn for dronningen for å feire speiderbevegelsen. Foto: Stella PicturesVis mer

Dronningen feiret 87-årsdagen - sendte gravide Kate på jobb

87 år gamle Elizabeth har hatt 15 000 oppdrag i løpet av sine 60 år på tronen.

SEOGHØR.NO: Dronning Elizabeth er verdens eldste og nest lengst regjerende nålevende monark - etter Thailands kong Bhumibol.

Med 61 år på tronen er hun også den nest lengst regjerende monark i Storbritannia etter dronning Victoria, som regjerte 1837–1901.

Gjennom disse årene har britenes populære dronning gjennomført mer enn 15 000 offisielle oppdrag. Men på 87-årsdagen den 21. april tok dronningen seg en vel fortjent fridag.

I stedet steppet prins Williams gravide kone, hertuginne Kate, inn for dronningen på et arrangement til ære for speiderbevegelsen.

Dronningen feirer forøvrig bursdag to ganger årlig. Hennes egentlig bursdag, som feires den 21. april, og den offisielle bursdagsfeiringen med Trooping the Colour-paraden som feires i juni.

LES OGSÅ: Er navnet avslørt?