MEKTIG DRONNING: Palestinske Rania ble dronning av Jordan da hennes ektemann arvet tronen i 1999. Hun har siden gjort seg innflytelsesrik som dronning i et muslimsk land, og har blant annet tatt avstand fra æresdrap. Enkelte hevder hun har for mye makt. Og som en dronning av tiden har hun også benyttet seg av sosiale medier for å opprettholde kommunikasjonen med sitt folk, og benytter seg blant annet av bildedelingstjenesten Instagram. Dette bildet er fra feiringen av Jordans uavhengighetsdag 25. mai i år. Rania står side om side med eldstesønnen kronprins Hussein bin Abdullah, prinsesse Iman og prinsesse Salma. Foto: REX/All Over Press
MEKTIG DRONNING: Palestinske Rania ble dronning av Jordan da hennes ektemann arvet tronen i 1999. Hun har siden gjort seg innflytelsesrik som dronning i et muslimsk land, og har blant annet tatt avstand fra æresdrap. Enkelte hevder hun har for mye makt. Og som en dronning av tiden har hun også benyttet seg av sosiale medier for å opprettholde kommunikasjonen med sitt folk, og benytter seg blant annet av bildedelingstjenesten Instagram. Dette bildet er fra feiringen av Jordans uavhengighetsdag 25. mai i år. Rania står side om side med eldstesønnen kronprins Hussein bin Abdullah, prinsesse Iman og prinsesse Salma. Foto: REX/All Over PressVis mer

Dronningen delte personlige bilder

Det er ikke bare Haakon og Mette-Marit som bruker sosiale medier.

SEOGHØR.NO: Denne uken la dronning Rania (43) av Jordan ut et personlig bilde av seg selv og datteren Salma (13) fra et hyggelig «mor-og-datter-øyeblikk» på den sosiale bildedelingstjenesten Instagram:

«Slapper av til tonene fra hennes gitarspill etter en lang dag på jobb #guitar #music #Amman #Jordan», skrev hun til bildet.

Kong Abdullah II (51) og dronning Ranias eldste sønn, kronprins Hussein (19), studerer for tiden på Georgetown University i Washington i USA, og den stolte mammaen satte ekstra pris på å få eldstesønnen hjem til jul.

Tirsdag postet hun et bilde av seg selv mellom sine to sønner, Hussein og Hashem (8):«Han er hjemme for høytiden. Endelig!»:

I likhet med vårt eget kongehus er dronning Rania en flittig bruker av sosiale medier, og deler med sine følgere fra såvel jobb og representasjonsoppdrag, til private stunder med familien.

LES OGSÅ: Dronning Rania engasjerer seg for de minste