Hertuginne Kate og prins William:

- Dronningen ba dem rive i stykker gjestelisten

Nye detaljer om Kate og Williams bryllup avslørt.

PERSONLIG PREG: For å få et mer personlig preg på bryllupet, fikk William tillatelse av dronning Elizabeth til å rive i stykker gjestelisten. Foto: NTB Scanpix
PERSONLIG PREG: For å få et mer personlig preg på bryllupet, fikk William tillatelse av dronning Elizabeth til å rive i stykker gjestelisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden hertuginne Kate (37) og prins William (36) ga hverandre sitt «ja» i Westminster Abbey i London i 2011, har det spektakulære bryllupet blitt sett på som et av av de mest populære kongelige bryllupene, og vielsen ble sett av flere titalls millioner mennesker.

Bryllupsdagen var fylt med kongelige tradisjoner og formaliteter, men det skal allikevel ha vært rom for et mer personlig preg for brudeparet.

Skal vi tro de nyeste detaljene om hva som skjedde i forkant av den store dagen, var det dronning Elizabeth (92) som hadde en finger med i spillet da det kom til akkurat det.

1900 gjester

I forkant av bryllupsdagen ble det sendt ut hele 1900 bryllupsinvitasjoner til kongelige og mektige verden over. Den gang presiserte hoffreporter, Kjell Arne Totland, at det ikke var slik at nesten to tusen mennesker skulle delta på selve festen.

- Dette er et formiddagsbryllup som starter allerede kl. 11 lokal tid. Og det er kun til selve vielsen i Westminster Abbey at William og Kate har invitert hele 1900 gjester.

- Siden er 600 av disse invitert til lunsj på Buckingham Palace. Om kvelden igjen er det så smokingmiddag med dans for 300 gjester - det også på Buckingham Palace.

Dronningens råd

Kongehusforfatter Marcia Moody forklarte i 2013 i boken «Kate: A Biography» at dronningen lot prins William løsne litt på de formelle reglene for det gigantiske bryllupet, ifølge Express.

BESTEMOR: Med hjelp av bestemor fikk prins William og Kate et mer personlig preg på bryllupet. Foto: NTB Scanpix
BESTEMOR: Med hjelp av bestemor fikk prins William og Kate et mer personlig preg på bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- William ble gitt en liste med hundrevis av mennesker som han burde invitere, og hjertet hans sank. Anledningen skulle være 100 prosent formell, uten rom for spesielle gjester eller et personlig preg.

- Han snakket med dronningen som ba han rive i stykker gjestelista, invitere vennene sine, og ta det derfra, skriver Moody.

Brudd i 2007

I år har Kate og William vært gift i åtte år, og paret har ofte blitt sett på som det ultimate ekteparet.

Stadig blir bilder og videosnutter delt av den smilende duoen, som tilsynelatende virker lykkelige i hverandres selskap.

Utad ser det ikke ut til at ekteskapet lar seg påvirke av det faktum at de er medlemmer av et av verdens kanskje mest konservative kongefamilier, eller tilværelsen som småbarnsforeldre.

FORELSKET: På bilder tatt av prins William og hertuginne Kate ser de tilsynelatende svært forelsket ut. Dette bildet er tatt under en safari-tur i India i 2016. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: På bilder tatt av prins William og hertuginne Kate ser de tilsynelatende svært forelsket ut. Dette bildet er tatt under en safari-tur i India i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildene som hyppig blir delt av ekteparet, og slik Kate og William opptrer i møte med fansen, får en kanskje til å glemme at det ikke alltid har vært fryd og gammen for ekteparet. I 2007 gjorde nemlig Kate og William det slutt i en periode.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

- Vi trengte litt albuerom

Da hertugparet kunngjorde forlovelse i oktober 2010, etter at William hadde fridd til Kate i Kenya på ferie, snakket de ut om bruddet for første gang.

- Vi gjorde det slutt i en kort periode. Vi var veldig unge. Det var på universitetet, og vi prøvde begge å finne oss selv, vi vokste opp og trengte litt albuerom, forklarte prinsen i et intervju på engelsk tv.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

- Jeg hadde det ikke godt da, men jeg lærte mye om meg selv, sa Kate og understreket at den tøffe tiden gjorde henne sterkere som menneske.

29. april 2011 giftet paret seg på storslagent vis i Westminster Abbey i London.

Bruden hadde på seg en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og fikk ros fra motepressen verden over. Det var McQueens sjefdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: NTB Scanpix
RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate ble blant annet sammenlignet med filmikonet og Monaco-fyrstinne Grace Kelly.

22. juli 2013 tok Kate og William forholdet og ekteskapet enda et steg videre, da de kunne glede seg over å bli foreldre for første gang til lille George Alexander Louis (5).

I senere tid har de også fått de to barna Charlotte Elizabeth Diana (3), og lille Louis Arthur Charles for elleve måneder siden.

LES OGSÅ: - Avslørte hva barna kaller prins William

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer