MISTET STOREBROREN: Dronning Sonjas bror, Haakon Haraldsen, er død. Han ble 95 år gammel.  Foto: NTB scanpix
MISTET STOREBROREN: Dronning Sonjas bror, Haakon Haraldsen, er død. Han ble 95 år gammel. Foto: NTB scanpixVis mer

Dronning Sonjas bror er død

Haakon Haraldsen er død, 95 år gammel.

SEOGHØR.NO: Dronning Sonjas bror, Haakon Haraldsen er død. Han ble 95 år gammel.

Det melder NTB i en pressemelding.

Haraldsen gravlegges i Oslo fredag.

Haraldsen var eldst i en søskenflokk på fire, og ble født 22. september 1921. Ved Haakon Haraldsens bortgang er Sonja den eneste gjenværende av søsknene.

– Haakon Haraldsen var en virkelig hedersmann – diskret og lojal. Jeg har alltid beundret ham og hans hustru for måten de har taklet sitt nære slektskap med vår kongefamilie. De har levd et stille og rolig liv i Oslo, uten at så veldig mange har kjent dem igjen og visst hvem de var. Det står det stor respekt av. Jeg har selv hatt den glede i embedets medfør å møte Haakon Haraldsen noen ganger i årenes løp, og lyser fred over hans minne, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV2.no.

Haakon Haraldsen var blant annet var fadder til prinsesse Märtha Louise.

For å delta i begravelsen har kong Harald avlyst sin planlagte deltakelse på grunnstensnedleggelsen ved det nye Munch-museet i Bjørvika.

BLE 95 ÅR GAMMEL: Haakon Haraldsen her avbildet med kona Lis Haraldsen (helt til høyre) på slottsbalkongen sammen med kongefamilien.  Foto: Andreas Fadum
BLE 95 ÅR GAMMEL: Haakon Haraldsen her avbildet med kona Lis Haraldsen (helt til høyre) på slottsbalkongen sammen med kongefamilien. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Kommer ikke til å få et veldig langt liv