Dronning Sonja topper salgslistene

Dronningens selvbiografi blir å finne under mange juletre i år.

HURRA: I dag gratulerer vi dronning Sonja med 76-årsdagen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
HURRA: I dag gratulerer vi dronning Sonja med 76-årsdagen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
SEOGHØR.NO:   Biografien om dronning Sonja er en suksess. Boken er en av høstens mestselgende i Norge.

- Vi har bestemt oss for å trykke opp flere eksemplarer av Dronningen, og totalopplaget er nå på 80 000. Det er et veldig høyt tall. Dette er en av årets mestselgende sakprosabøker, sier salgssjef i Gyldendal, Astrid Dalaker til Dagbladet.

Boken inneholder flere spennende historier om livet til dronning Sonja og kong Harald. Blant annet kan man lese om  Det daværende kronprinsparet reiste med falsk pass under bryllupsreisen.

Etter en uke på en jakthytte ved et fjellvann mellom Buskerud og Telemark, eid av familien Astrup, dro de via London og over dammen til Amerika - og det var som «Eva og Tom Manstad» at kronprinsparet for første gang som nygifte satte sine føtter i mulighetenes land.

«Navnene var fabrikkert av daværende politimester Johan Gjerde. Jan August Ørner, kronprins Haralds adjutant, ordnet alt det praktiske. Utenriksdepartementet hadde ideen, og kong Olav hadde godkjent opplegget. Han hadde selv reist som «Olav Håkonsson» med nattoget til Stockholm for å fri til prinsesse Märtha i 1929. Prinsesse Margrethe og prins Henrik (av Danmark, journ.anm.) hadde også benyttet samme knep etter sitt bryllup i 1967, fikk det norske kronprinsparet vite senere»(Utdrag fra «Dronningen»)

Biografien om dronningen kom ut i butikkene 10. oktober. Boken fikk massiv presseomtale da den ble lansert, og har ligget på bestselgerlista for generell litteratur i flere uker. Fortsatt ligger den på førsteplass, som den mest solgte.LES OGSÅ: - Traumene kom opp som vonde sår