NÆRE VENNER: Dronning Sonja sammen med kunstnervenn og mentor Kjell Nupen. Foto: All Over Press
NÆRE VENNER: Dronning Sonja sammen med kunstnervenn og mentor Kjell Nupen. Foto: All Over PressVis mer

Dronning Sonja i sorg etter vennens død

- Kjell Nupen har betydd mye for Dronningen, uttaler slottet etter at mentoren Kjell Nupen døde 58 år gammel.

SEOGHØR.NO: Kunstneren Kjell Nupen er død. Han ble 58 år gammel.

- Kjell Nupen har betydd mye for Dronningen både som venn og kunstner. Kongefamiliens tanker går til Nupens familie, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet ifølge NTB.

Nupen fikk en alvorlig kreftdiagnose i desember. De siste månedene har han blitt behandlet ved lindrende enhet på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Kunstneren jobbet med sine kunstverk og utsmykningsoppdrag helt til det siste, ifølge en pressemelding.

Gjennom årene har Kjell Nupen vært både en kunstnerkollega og mentor for vår kunstinteresserte dronning.

Nupen er også en nær og god venn og kollega av dronning Sonja (75). I 2011 debuterte dronningen sammen med Nupen med sine verker under en utstilling i Finland.

Året etter debuterte dronningen sammen med Kjell Nupen i Norge med utstillingen «Tre reiser - Tre landskap» på Henie Onstad Kunstsenter.

- Det ble et festlig samarbeid. Men slitsomt, og mye arbeid, sa dronning Sonja på en pressekonferanse i forbindelse med utstillingen.

KONGEVENN: Kronprinsfamilien kjenner også godt til Kjell Nupen (bak i midten). Her er de sammen i Kragerø i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum
KONGEVENN: Kronprinsfamilien kjenner også godt til Kjell Nupen (bak i midten). Her er de sammen i Kragerø i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Til Dagbladet fortalte Nupen at samarbeidet mellom dem har fortsatt etter «Tre reiser - Tre landskap»

- Vi arbeider med ting hele tiden og diskuterer oss imellom. Vi var faktisk i verkstedet mitt og arbeidet sammen forrige lørdag, sa Nupen den gang.

Se og Hør kjenner til at flere av Nupens vegger pryder kongefamiliens vegger - både på Slottet og på Skaugum.

«Nupen var sammen med sine nærmeste - hans kjære kone Aino og døtrene Vilde og Fanny — hjemme på Hånestangen i Kristiansand da han døde tidlig onsdag morgen», står det i den offisielle uttalelsen fra familien.