NORSK DESIGN: Sarah Jessica Parker og Dronning Sonja har begge lagt sin elsk på den norske boblekåpen.  Foto: NTB scanpix
NORSK DESIGN: Sarah Jessica Parker og Dronning Sonja har begge lagt sin elsk på den norske boblekåpen. Foto: NTB scanpixVis mer

Dronning Sonja gjør som «Sex og singelliv»-stjernen

Ser du hva dronningen har til felles med Hollywood-stjernen Sarah Jessica Parker?

SEOGHØR.NO: Dronning Sonja (78) nærmer seg de 80, men henger like fullt med på motene. Hun er en mester på gjenbruk, men klærne ser likevel alltid aktuelle ut.

Det er kanskje ikke så rart. I sin ungdom studerte faktisk Sonja kjole- og draktsøm både i
Norge og ved en moteskole i Sveits.

Men selv om mange av antrekkene hennes er gamle gjengangere, vet hun å fornye garderoben også.

Da hun besøkte Svalbard i januar holdt Dronningen varmen i en ny boblekåpe fra norske Fleischer Couture – en dunparkas også store Hollywood-stjerner har lagt sin elsk på.

Har to like

Moteikonet Sarah Jessica Parker (50) fikk nemlig en slik boblekåpe i gave, da hun
var i Norge som vertinne for Nobel-konserten i 2012. 

«Sex og singelliv» -stjernen ble så begeistret for jakken, at hun året etter tok kontakt med de norske designerne for å skaffe den også i en annen farge.

Det er Bærum-jentene Maja Fleischer og Thea Sundhell som står bak den norske designsuksessen, som nå også har fått en ekte stildronning i fanskaren!

Saken fortsetter under bildet. 

HOLDER VARMEN: Dronning Sonja holdt varmen i den norske og trendy vinterjakken fra norske Fleischer Couture.  Foto: NTB scanpix
HOLDER VARMEN: Dronning Sonja holdt varmen i den norske og trendy vinterjakken fra norske Fleischer Couture. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjendisfavoritt

Den beige dunkåpen Sarah Jessica har er av typen med babyalpakka-pels på hetten, som selges til 6000 kroner i eksklusive butikker som Tatler, Høyer og Ferner Jacobsen.

- Pelsen kommer fra dyr som har dødd en naturlig død i fjellene i Peru, og er dermed dyrevennlig og økologisk. Vi er selektive når det kommer til fargen, og det finnes 300 jakker i hver fargeserie, har Fleischer tidligere fortalt Seoghør.no. 

De eksklusive jakkene er populære blant flere kjendisene i Norge, og Tone Damli (27), Marion Ravn (31), Vibeke Klementsen (40), fiolinist Marte Krogh (40) og blogger Camilla Pihl (36) har alle én hengende i klesskapet, ifølge Fleischer.

POPULÆR TREND: Sarah Jessica Parker har to jakker av de norske jakkene.  Foto: NTB scanpix
POPULÆR TREND: Sarah Jessica Parker har to jakker av de norske jakkene. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Høygravide Haddy er i toppform