Dronning Sonja åpner ny del av Slottet

Har ikke vært tilgjengelig for publikum tidligere.

LEDER ARBEIDET: Det er Dronning Sonja selv som vil lede arbeidet med utviklingen av Kunststallen. Foto: Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
LEDER ARBEIDET: Det er Dronning Sonja selv som vil lede arbeidet med utviklingen av Kunststallen. Foto: Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I en ny pressemelding fra Slottet opplyses det om at Dronning Sonja (79) skal åpne opp en helt ny del. Nemlig en kunstfløy.

Dronning Sonja har i flere år vist sin interesse for kunst, og nå vil hun ha det rett i nærheten. Når dronningen 4. juli neste år fyller 80 år vil hennes helt egen kunstfløy stå klar - i de gamle stallbygningene til Slottet.

Disse bygningene ligger i Slottsparken og har ikke vært tilgjengelig for publikum tidligere.

«Nå blir Midtstallen i de gamle stallbygningene en arena for kunst- og kulturaktiviteter. Det nye kulturtilbudet vil bære navnet Dronning Sonja Kunststall, og visning av norsk samtidsgrafikk vil være det bærende elementet i det første driftsåret», sier pressemeldingen.

Dronning Sonja vil lede arbeidet med utviklingen av Kunststallen, som blir en viktig del av Åpent slotts virksomhet. Åpent slott hadde 40.000 besøkende i løpet av sommersesongen i 2016.

Saken fortsetter under bildet.

Debuterte i 2011

Dronning Sonja debuterte i 2011 som kunstner. Den kunstinteresserte dronningen stilte nemlig ut sine egne grafiske trykk i Helsingborg i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer