Dronning Silvia benekter Alzheimer-rykter

- Jeg har det bra, men jeg lurer på hvordan denne journalisten har det...

IKKE SYK: Dronning Silvia står selv frem og benekter at hun lider av Alzheimers.  Foto: Stella Pictures
IKKE SYK: Dronning Silvia står selv frem og benekter at hun lider av Alzheimers. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Torsdag ettermiddag publiserte hoffreporter Åsa Bönnelyche i Svensk Damtidning et innlegg på bloggen sin som har skapt sjokkbølger i Sverige.

Under overskriften «Silvia er alvorlig syk» skrev reporteren at dronningen lider av Alzheimers sykdom, og at hun nå opplever en rask forverring av sin tilstand, skriver Aftonbladet. 

Bönnelyche skrev også at dronningens sykdom kastet alvorlige skygger over bryllupsforberedelsene til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling.

Innlegget ble sendt videre til både hoffet og flere andre svenske medier, og onsdag kveld gikk Dronningen selv ut og benektet ryktene, da hun og svenske-Kongen Carl Gustav var tilstede under en konsert i Stockholm.

- Jeg har det bra, men jeg lurer på hvordan denne journalisten har det, sier hun til Aftonbladet.

Dronningen er imidlertid ikke lang-sint, og fortalte videre at Bönnelycke er fortsatt velkommen til å delta på «Silviahemmets inspirasjonsdag» 16. mars.

Silviahemmet er en stiftelse Dronningen startet i 1996 som fokuserer på å utdanne profesjonelle i å behandle Alzheimers og andre demens-relaterte sykdommer. 

- Journalisten er likevel velkommen til «Silviahemmets inspirasjonsdag» 16. mars, slik at hun kan lære seg mer om Alzheimers sykdom, sier Dronningen.

Én time etter at blogg-innlegget ble publisert skal det ha blitt fjernet fra nettsidene. Og ledelsen i Svensk Damtidning beklager nå reporterens utsagn.

- Journalisten har handlet på egen hånd. Det er uansvarlig og vi tar avstand fra hennes opplysninger. Det er absolutt ikke autorisert av meg som ansvarlig utgiver. Og det er derfor vi fjernet innlegget så fort vi ble oppmerksomme på det, sier Karin Lennmor, sjefsredaktør i bladet til Aftonbladet.

Ifølge Lennmor pleier ikke bladet å lese innlegg fra bloggere før de publiseres. 

- Jeg vil poengtere at det her er en blogg og de som blogger for oss er veldig frie. De sensureres ikke og vi gransker ikke innleggene før de publiseres. Men det her er et overtramp fra vår siden og jeg har allerede pratet med hoffet for å finne ut hva som har hendt, sier hun.

Bönnelycke selv har nektet å kommentere innlegget. Dette er imidlertid ikke første gang journalisten skriver feil.

I januar i fjor skrev hun et innlegg på bloggen om at Märtha og Ari skulle skilles, som hun senere måtte trekke tilbake.  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Endret blogg etter Ari-hets

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer