Dronning Maximas søster er død:

Dronning Maxima i sorg

Det nederlandske kongehuset er i sorg etter at dronning Maximas søster, Inés Zorreguieta (33), er funnet død.

I SORG: Dronning Maxima av Nederland er i sorg etter å ha mottatt nyheten om at hennes lillesøster, Inés Zorreguieta, er funnet død i sitt hjem i Buenos Aires, bare 33 år gammel. Her er hun avbildet undert prins Sverre Magnus sin dåp i 2006. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Dronning Maxima av Nederland er i sorg etter å ha mottatt nyheten om at hennes lillesøster, Inés Zorreguieta, er funnet død i sitt hjem i Buenos Aires, bare 33 år gammel. Her er hun avbildet undert prins Sverre Magnus sin dåp i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dronning Maxima (47) av Nederland er i sorg, etter at hennes yngste søster, Inés Zorreguieta (33), onsdag kveld ble funnet død i sitt eget hjem i Buenos Aires, Argentina.

Dødsfallet er ifølge internasjonale medier bekreftet av nederlandske myndigheter torsdag. Inés skal ha lidd av depresjon.

FUNNET DØD: Inés ble funnet død i sitt eget hjem i Buenos Aires onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DØD: Inés ble funnet død i sitt eget hjem i Buenos Aires onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som følge av det tragiske budskapet, skal Maxima ha avlyst alle offisielle opptredener denne uken. Hun vil heller ikke følge ektemannen på deres reise til Øst-Europa neste uke.

- Sønderknust

Mens Maxima er den eldste i søskenflokken på fire, var Inés den yngste. I tillegg har søsknene tre halvsøsken fra farens tidligere ekteskap.

Inés skal for tiden ha jobbet for argentinske myndigheter. Ifølge det britiske nettstedet royalcentral skal hun tidligere også ha arbeidet for FN, hvor hun var utstasjonert i Panama mellom 2009 og 2011.

Saken fortsetter nedenfor.

GUDMOR: Inés var gudmor for det nederlandske kongeparets yngste barn, prinsesse Ariane (11). Her ser man Inés bak til venstre, i blomstrete kjole, fra barnedåpen. Foto: NTB Scanpix
GUDMOR: Inés var gudmor for det nederlandske kongeparets yngste barn, prinsesse Ariane (11). Her ser man Inés bak til venstre, i blomstrete kjole, fra barnedåpen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, hadde dronning Maxima et nært forhold til sin yngre søster, og dødsfallet skal derfor påvirke den nederlandske dronningen sterkt.

Hun var brudepike da argentinske Maxima giftet seg med kronprins Willem-Alexander i 2002, og var også gudmor for parets yngste barn, prinsesse Ariane (11).

- Dronning Maxima er sønderknust, og det har man også lov til å være i en slik situasjon. Å miste noen som står en nær er alltid hardt. Maxima hadde et nært og tett forhold til lillesøsteren Inés, som bare ble 33 år gammel, forklarer Stavseng.

Han mener de avlyste arrangementene kan tyde på at dronningen allerede er på vei hjem til Argentina.

Inés skal, som nevnt, ha lidd av depresjon. Mental helse er et viktig tema som kongelige flere ganger har satt på dagsorden.

- Kronprinsesse Mette-Marit har vist et brennende engasjement her hjemme i Norge, og hun er også «Rådet for psykisk helse» sin høye beskytter. Å være åpen om psykisk helse virker også forebyggende, og gjør at man lettere tør å søke hjelp. Sett i lys av det har nok de kongelige hjulpet mange som sliter med tunge tanker, sier Stavseng.

Mistet faren

Det er imidlertid ikke det eneste dødsfallet som har berørt familien Zorreguieta den siste tiden. For et knapt år siden mistet Maxima og Inés faren, Jorge, i kreft. Han ble 89 år gammel.

Den gang tok kongeparet med seg alle tre barna til Argentina for å delta i begravelsen.

- Dette har utvilsomt vært et tungt år for Maxima, sier Stavseng.

Saken fortstter nedenfor.

MISTET FAREN: I august i fjor mistet Maxima og Inés sin 89 år gamle far. Den gang tok hun med hele familien hjem til Argentina for å overvære begravelsen. Foto: NTB Scanpix.
MISTET FAREN: I august i fjor mistet Maxima og Inés sin 89 år gamle far. Den gang tok hun med hele familien hjem til Argentina for å overvære begravelsen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Jorge var tidligere politiker, og var blant annet landbruksminister under president Jorge Rafael Videlas militærdiktatur på 70-tallet.

Som følge av dette, fikk han ikke tillatelse til å delta under store kongelige tilstelninger i Nederland, heller ikke under datterens bryllup i 2002. Han fikk i imidlertid lov til å overvære barnebarnas dåp, da kongelig dåp er ansett som private tilstelninger i Nederland.

LES OGSÅ: Den nederlandske kongen avslører hemmelig pilotkarriere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer