Dronning Margrethe klarte ikke å holde smilet tilbake

Startet feiringen av 75-års dagen med brask og bram i Århus. Neste uke kaster den norske kongefamilien seg med på festen.

SMILTE BREDT: Dronning Margrethe smilte stolt da hun mottok folkets hyllest i Århus under sin jubileumsfeiring. Foto: Scanpix/Danapress
SMILTE BREDT: Dronning Margrethe smilte stolt da hun mottok folkets hyllest i Århus under sin jubileumsfeiring. Foto: Scanpix/Danapress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 16. april fyller hele Danmarks dronning Margrethe 75 år, og i kjent stil feirer hun flere dager til ende.

Allerede i dag onsdag sparker hun det hele i gang med feiring i Aarhus. Sammen med ektemannen prins Henrik skal hun kjøre i karet gjennom byen, og etterpå motta hyllest fra folket på rådhusbalkongen. På kvelden er det festforestilling i Musikhuset Aarhus.

Neste uke blir det virkelig fest.

Da kommer nemlig kongelige fra hele Europa for å feire Margrethe på den store dagen.

Dagen før dagen er det duket for middag på Christiansborg slott, mens det på selve fødselsdagen torsdag 16. april er lagt opp for fest fra morgen til kveld.

Det hele avsluttes med en storslått bursdagsmiddag på Fredensborg slott.

Ifølge det norske kongehusets nettsider skal kong Harald delta begge dagene, mens kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal være med på festivitasen torsdag.

GODE VENNINNER: Dronning Sonja og dronning Margrethe er gode venninner, men dessverre går det norske dronningen glipp av bursdagsfesten. Her er de to sammen i København i 2014. Foto: Danapress
GODE VENNINNER: Dronning Sonja og dronning Margrethe er gode venninner, men dessverre går det norske dronningen glipp av bursdagsfesten. Her er de to sammen i København i 2014. Foto: Danapress Vis mer

Dronning Sonja ser derimot ut til å gå glipp av sin gode venninnes 75-årsfest.

Hun åpner nemlig utstillingen Prize Prints, The Queen Sonja Print Award, ved Scandinavia House  og deltar ved  den årlige gallamiddagen til the American-Scandinavian Foundation i New York i det samme tidsrommet.

HURRA: Dronning Margrethe fyller 75 år, og feirer med brask og bram flere dager til ende.  Foto: Scanpix Denmark
HURRA: Dronning Margrethe fyller 75 år, og feirer med brask og bram flere dager til ende. Foto: Scanpix Denmark Vis mer

For Harald, Haakon og Mette-Marit vil imidlertid vil det bli et hjertelig gjensyn med de europeiske kongefamilien.

I tillegg til sine gode kongelige danske venner, vil de kunne hygge seg med blant annet kong Carl Gustaf, dronning Silvia, samt kronprinsesse Victoria og prins Daniel fra Sverige.

MØTER KJENTFOLK: Da Mette-Marit var i København for å feire Margrethes 40 år på tronen, traff hun blant annet sin gode venninne Marie-Chantal. Foto: NTB scanpix
MØTER KJENTFOLK: Da Mette-Marit var i København for å feire Margrethes 40 år på tronen, traff hun blant annet sin gode venninne Marie-Chantal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ettersom dronning Margrethes lillesøster Anne Marie er eks-dronning av Hellas, er trolig også hele den greske kongefamilien ventet, inkludert Mette-Marits gode London-venninne, prinsesse Marie Chantal.

En rekke andre kongehus vil også være representert.

Det bare tre år siden sist Margrethe sist slo på stortromma og inviterte alle sine kongelige kollegaer til fest i København. Da feiret den fargerike dronningen sine 40 år på tronen - og både det norske kongeparet og kronprinsparet var selvfølgelig på plass.

Se og Hør og Seher.no vil selvsagt være på plass med et reporterteam under 75-årsfeiringen neste uke og rapportere daglig fra de store festlighetene i København.

LES OGSÅ: Hertuginnen inngår historisk norsk samarbeid

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer