GAMMEL DRONNING: Dronning ELizabeth har i en alder av 87 år innsett at hun må trappe ned representasjonsoppdragene.  Foto: All Over Press
GAMMEL DRONNING: Dronning ELizabeth har i en alder av 87 år innsett at hun må trappe ned representasjonsoppdragene. Foto: All Over PressVis mer

Dronning Elizabeth trapper ned

Nå skal den britiske monarken holde seg mer hjemme.

SEOGHØR.NO: Dronning Elizabeth skal ikke lenger dra på lengre utenlandsreiser, skriver den britiske avisen the Mail.

Tirsdag ble det kjent at dronningen for første gang på 40 år dropper Samvelde-konferansen, som skal holdes på Sri Lanka i november. Prins Charles skal representere henne der.

Det ble også kjent at prins Charles og hertuginne Camilla skal være med som ledsagere under åpningen av parlamentet. Det er første gang på 17 år hun ikke har gjort det alene. Dette ser britene nå som et klart tegn på at dronningen trapper ned på pliktene.

I løpet av de siste år har Elizabeth hatt 15.000 offisielle representasjonsoppdrag, dratt på 261 utenlandsreiser, inkludert 96 statsbesøk til 116 land. Elizabeth har gjort en formidabel innsats for landet, og britene unner henne virkelig noen fridager med mindre program.

Bare i fjor hadde dronning Elizabeth 425 møter. Diamantjubileet markerte hennes 60 år på tronen med stor feiring i hele samveldet.

Dronningen har den siste tiden slitt med helseproblemer, og vært innlagt på sykehus. Flere medlemmer av den bristiske kongefamilien har den siste tiden vikariert for henne.

LES MER: Prinsen dater en prinsesse