Dronning Elizabeth av England:

Dronning Elizabeth II ble nesten skutt

Monarkens kveldstur ble alt annet enn hyggelig. 

MÅ TRÅ FORSIKTIG: Dronning Elizabeth II (90) er en sprek dame, og går ofte turer rundt på Buckingham Palace. En kveld gikk det derimot nesten galt for monarken, Foto: NTB scanpix
MÅ TRÅ FORSIKTIG: Dronning Elizabeth II (90) er en sprek dame, og går ofte turer rundt på Buckingham Palace. En kveld gikk det derimot nesten galt for monarken, Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: Den 90 år gamle dronning Elizabeth II av England har hatt en tøff jul preget av sykdom. Hun har avlyst en rekke opptredener, og det var nesten så hele julen gikk i vasken for dronningen.

Hun har slitt med det Buckingham Palace omtaler som en kraftig forkjølelse, men har likevel prøvd etter beste evne å få hjulene til å gå rundt som normalt.

På tross av alderen, er dronningen nemlig fortsatt sprek. Hun liker spesielt godt å gå turer på kvelden, men en natt endte det nesten fatalt for verdens lengstlevende, nåsittende monark.

Hennes egen vakt var nemlig nære å trekke våpenet sitt mot henne.

Trakk nesten våpen

Historien til The Times, som Daily Mail siterer, kommer fra en tidligere vakt ved Buckingham Palace. Det er uklart når episoden har funnet sted, men siden vakten ikke jobber der mer er det sannsynlig at det skjedde for noen år siden.

Vakten hadde vært på jobb rundt klokken tre om natten da han så en mørk skikkelse komme mot seg. Av refleks ropte han ut i mørket, og spurte om hvem det var som nå nærmet seg.

Heldigvis fikk han svar før han tok opp standardvåpenet alle vakter ved palasset bærer.

GIKK TUR: Den britiske dronningen skal ha som vane å gå kveldsturer rundt på Buckingham Palace, men en kveld gikk det nesten galt. Bildet er tatt i forbinndelse med en seremoni der dronningen og prins Philip forlot palasset i en kortesje i 2015. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS, NTB scanpix
GIKK TUR: Den britiske dronningen skal ha som vane å gå kveldsturer rundt på Buckingham Palace, men en kveld gikk det nesten galt. Bildet er tatt i forbinndelse med en seremoni der dronningen og prins Philip forlot palasset i en kortesje i 2015. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS, NTB scanpix Vis mer

- Fy faen, deres majestet. Jeg skjøt dem nesten, skal han ha sagt.

Dronningen skal ha tatt spøken, på tross av at det kunne tatt livet av henne.

- Det er i orden. Neste gang ringer jeg ned på forhånd så du slipper å skyte meg, skal den humoristiske monarken ha svart den vettskremte vakten.

Sliter med helsen

Det er ikke bare avlysning av planlagte opptredener dronningen har skapt overskrifter for i det siste. Hun er tross alt 90 år, så den 20. desember ble det kjent at hun nå trapper ned på arbeidet.

GÅTT VIRALT: En modig liten gutt gikk rett bort til dronning Elizabeth og hilste under hesterittet Epsom Derby i England. Nå sprer det seg verden over. Video: Hamdan Al Maktoum / Reuters Vis mer

Dronningen vil i første omgang redusere antallet organisasjoner hun er såkalt høy beskytter for, blant dem Wimbledon-turneringen i tennis og Rugby-unionen, opplyser Buckingham Palace.

Fra årsskiftet blir dronning Elizabeth heller ikke høy beskytter for det britiske sykkelforbundet, Royal Geographical Society eller Barnardo, en hjelpeorganisasjon for barn.

Til sammen trekker hun seg som høy beskytter for 25 organisasjoner, opplyser hoffet.

Dronning Elizabeth II ble da kong Bhumibol av Thailand døde i oktober verdens lengstittende, nålevende monark. Hun arvet tronen i 1952.

LES OGSÅ: Derfor har kongefamilien kastet seg på julegenser-trenden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer