Dronning Elizabeth:

Dronning Elizabeth i sorg

Mistet kusinen.

I SORG: I helgen mistet dronning Elizabeth sin kjære kusine, Lady Elizabeth Anson. Her er hun fotografert med dronningen og prins Charles i 1995. Foto: NTB
I SORG: I helgen mistet dronning Elizabeth sin kjære kusine, Lady Elizabeth Anson. Her er hun fotografert med dronningen og prins Charles i 1995. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Familietreet til det britiske kongehuset er stort og har særdeles mange greiner. Derfor kan det være vanskelig å holde oversikt over alle medlemmene, særlig når det kommer til de mer perifere kusinene, niesene og tremenningene.

Selv om det er vanskelig for folk flest, har familien selv selvsagt stålkontroll. Derfor er det like vondt hver gang et kjent og kjært familiemedlem går bort, noe dronning Elizabeth (94) fikk erfare denne helgen.

Søndag morgen døde nemlig kusinen hennes, Lady Elizabeth Anson. Hun ble 79 år gammel, og kjente dronningen godt. Ifølge The Sun døde hun omgitt av sin nærmeste familie.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Hjalp til før bryllupet

Hun var ikke det mest kjente medlemmet av det britiske kongehuset, men du har muligens sett henne før. 79-åringen, også kjent som Lazy Elizabeth Shakerley, var nemlig en kjent eventplanlegger i London. Hun arrangerte flere store fester i sin levetid, og dronning Elizabeth skal ha benyttet seg av hennes tjenester en rekke ganger.

VELKJENT: Lady Elizabeth Anson hadde i sitt virke som eventplanlegger kontakt med noen av verdens mest kjente kongelige. Her er hun fotografert med danske dronning Margrethe i 2011. Foto: AP Photo/Alastair Grant, NTB
VELKJENT: Lady Elizabeth Anson hadde i sitt virke som eventplanlegger kontakt med noen av verdens mest kjente kongelige. Her er hun fotografert med danske dronning Margrethe i 2011. Foto: AP Photo/Alastair Grant, NTB Vis mer

Hun arrangerte blant annet middagen før bryllupet til prins William (38) og hertuginne Kate (38). Her var monarker fra hele verden til stede, blant andre dronning Margrethe (80) og dronning Sonja (83).

Dermed har våre egne kongelige også kjennskap til den avdøde adelskvinnen.

Den avdøde 79-åringen var datter av danske prinsesse Anne. Hun giftet seg med prins Georg av Danmark etter datterens fødsel, men Lady Elizabeth var altså oppvokst i kongelige sirkler - selv om hun ikke har noen offisiell tittel.

DØD: Mange kongelige rundt om i Europa er trolig i sorg etter at den triste nyheten ble kjent. Her er Lady Elizabeth Anson fotografert i 2016. Foto: NTB
DØD: Mange kongelige rundt om i Europa er trolig i sorg etter at den triste nyheten ble kjent. Her er Lady Elizabeth Anson fotografert i 2016. Foto: NTB Vis mer

Barnebarna igjen

Det var på starten av 1960-tallet at hun gründet selskapet Party Planners, som altså skulle vise seg å bli et suksessrikt eventyr. Det var selskapet selv som kunngjorde dødsfallet på tampen av helgen.

«Vi er lei oss for å måtte kunngjøre at Lady Elizabeth Anson har gått bort. Vi ber om at alle kondolanser blir sendt til adressen vår, slik at vi kan viderebringe dem til familien», skrev de.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Fra 1972 til 2009 var hun gift med britiske sir Geoffrey Shakerley, som hun stiftet familie med. Hun etterlater seg en datter og to barnebarn.

Dronning Elizabeth har foreløpig til gode å kommentere dødsfallet, men sørger trolig privat. Det er ikke kjent når en eventuell begravelse vil finne sted, eller om prominente medlemmer av det britiske kongehuset vil være til stede.

LES OGSÅ: Slik påvirket utroskapen forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer