Dronning Elizabeth:

Dronning Elizabeth i hjertesorg etter hundens død

Mistet sin kjære Willow etter 14 år.

SORG: Dronning Elizabeth mistet hunden Willow søndag. Den var den siste gjenlevende etter Susan, som var dronningens aller første hund. Foto: NTB Scanpix
SORG: Dronning Elizabeth mistet hunden Willow søndag. Den var den siste gjenlevende etter Susan, som var dronningens aller første hund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Det ble en trist avslutning på helgen for britiske dronning Elizabeth (91), da hennes kjære hund sovnet stille inn på Windsor Castle søndag.

Etter nesten 15 år som trofast eier til hunden Willow, hennes elskede hund av rasen Welsh corgi pembroke, var dronningen nødt til å si farvel til sin firbeinte følgesvenn.

Ifølge Daily Mail led Willow av en kreftlignende sykdom, og dronningen ønsket ikke at hennes kjære hund skulle lide noe mer.

HUNDEELSKER: Dronning Elizabeth på tur med hundene Willow, Vulcan, Candy og Holly rundt Windsor Castle i april i fjor. Foto: Annie Leibovitz/ AFP/ NTB Scanpix
HUNDEELSKER: Dronning Elizabeth på tur med hundene Willow, Vulcan, Candy og Holly rundt Windsor Castle i april i fjor. Foto: Annie Leibovitz/ AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Hjertesorg

Willow var ikke en hvilken som helst hund for den 91 år gamle britiske dronningen.

Ifølge kilder til Daily Mail er dronning Elizabeth i dyp hjertesorg.

- Hun har sørget over alle sine corgier gjennom årene, men hun har vært mer opprørt over Willows død enn det hun har vært over de andre hundene sine, uttalte en kilde ved Buckingham Palace til tabloidavisen.

Mye av årsaken til den store sorgen handler trolig om at Willow var den siste lenken til dronningens avdøde foreldre, og en tid som strekker seg tilbake til Elizabeths egen barndom.

Tett bånd

Willow var den 14. generasjonen etter hunden Susan, en Welsh corgi pembroke som den britiske dronningen fikk til sin 18-årsdag i 1944. Susan var altså den første hunden i en lang rekke av dronningens hunder.

I en alder av 14 år døde Susan, og den gang hedret dronning Elizabeth hunden ved å lage en egen gravstøtte til Susan - hunden som var starten på flere generasjoner av Welsh corgi pembroke, til dronningens store glede.

- Willow representerer en viktig tråd fra dronningens tenåringsliv til nå. I mange år har hun oppdrettet og fostret opp corgier, og at den siste nå er borte, er en milepæl, uttalte et medlem av hoffet til Daily Mail.

Saken fortsetter under:

STOLT RASE: Hunderasen Welsh corgi pembroke har vært i den britiske kongefamilien i en årrekke. Dronning Elizabeth var 18 år gammel da hun fikk sin helt egen for første gang. Foto: NTB Scanpix
STOLT RASE: Hunderasen Welsh corgi pembroke har vært i den britiske kongefamilien i en årrekke. Dronning Elizabeth var 18 år gammel da hun fikk sin helt egen for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verdensstjerne

Flere av hundene til den britiske dronningen har vært mye omtalt i mediene, men spesielt Willow fikk ekstra mye oppmerksomhet.

Willow ble nemlig filmkjendis da dronningen sammen med hundene Willow, Holly og Monty, som også er døde, dukket opp i en video da OL i London gikk av stabelen i 2012.

Eskortert av «den hemmelige agenten 007» gikk dronningen og hennes høyt elskede hunder gjennom Buckingham Palace hvor de viste frem triks, som å rulle på gulvet og løpe i trapper, før de så eieren sin forsvinne i et helikopter med James Bond.

Siste hunden

Det var i 2015 det ble kjent at dronning Elizabeth hadde stoppet oppdrett på sine kjente Welsh corgi pembroke.

Grunnen skal ha vært at hun var redd for å komme til å tråkke på eller snuble i valpene, slik at hun kunne falle og skade seg, hvis de små hundene løp rundt beina hennes.

Siden 1945 har dronning Elizabeth hatt over 30 corgis - mange av dem avstammet direkte fra den aller første, Susan.

Etter Willows død er likevel ikke dette slutten på hennes liv som hundeeier. Dronningen har nemlig to andre hunder, av samme rase, Vulcan og Candy. Disse er imidlertid ikke av samme slekt som den kjente Susan.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om disse bildene