Dronning Elizabeth:

Dronning Elizabeth er syk

Avlyser torsdagens planer.

SYK: Dronning Elizabeth føler seg ikke bra og måtte avlyse dagens planer. Det melder Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix
SYK: Dronning Elizabeth føler seg ikke bra og måtte avlyse dagens planer. Det melder Buckingham Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag meldte Buckingham Palace at dronning Elizabeth (92) ikke føler seg bra og har måttet avlyse torsdagens planer.

Den britiske dronningen skulle etter planen ha deltatt på gudstjeneste i St. Paul-katedralen.

- Dronningen føler seg ikke bra og har bestemt seg for å ikke delta på denne morgenens tjeneste som markerer 200-årsjubileet for Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden, heter det i uttalelsen fra hoffet.

- Hennes majestet vil bli representert av hertugen av Kent, ordenens øverste leder, heter det videre.

Dronning Elizabeth, verdens lengst regjerende monark, fylte 92 år i april og det skjer svært sjelden at hun avlyser sine planer - til tross for hundretalls oppdrag i året.

Saken fortsetter under bildet.

TIL STEDE: Hollywood-stjernen Angelina Jolie er blant gjestene under 200-årsmarkeringen i St. Paul-katedralen. Foto: Getty Images/ NTB scanpix
TIL STEDE: Hollywood-stjernen Angelina Jolie er blant gjestene under 200-årsmarkeringen i St. Paul-katedralen. Foto: Getty Images/ NTB scanpix Vis mer

Akkurat operert

Ifølge Reuters måtte imidlertid dronningen gjennomgå en øyeoperasjon forrige måned, men siden den gang har hun allerede vært tilbake på jobb.

Senest denne uken deltok hun på «The Queen's Young Leaders Awards»-utdelingen sammen blant andre hertugparet av Sussex, Meghan (36) og Harry (33).

ET BUDSKAP?: Dronning Elizabeth holdt «Dronningens Tale» under parliamentsåpningen 21. juni. Hodepynten hun bar har fått nettet til å koke. Video: CNN Vis mer

Den prestisjefylte prisutdelingen anerkjenner unge mellom 18 og 29 år som utmerker seg i Samveldet av nasjoner, for arbeidet de gjør for å forbedre folks liv i lokalsamfunnene sine.

Dronning Elizabeth har sittet på tronen siden 1952, og ble kronet bare 25 år gammel. Til tross for at det er hele 66 år siden den spesielle dagen, er det en dag dronningen har friskt i minne.

- Forferdelig

92-åringen lar seg svært sjelden intervjue, men i januar, i dokumentaren «The Coronation», tok dronningen bladet fra munnen.

Ifølge dronningen selv, var ikke selve kroningsdagen bare en glede. Hun kjørte nemlig hest og kjerre gjennom Londons gater fra Westminster Abbey til Buckingham Palace, og hun fortalte at turen var langt fra behagelig.

- Forferdelig. Den sitter bare og vipper på ei stang. Ikke veldig behagelig, sa hun.

Dronningen arvet tronen etter sin far kong Georg, som gikk bort 6. februar i 1952.

Hun var bare ti år gammel da faren ble konge, men har likevel både bevitnet en kroning og blitt kronet selv. Det er mer enn folk flest bare kan drømme om.

- Det er ganske bemerkelsesverdig, forklarte hun om at hun har fått mulighet til å oppleve begge deler.

- Det er på en måte begynnelsen av livet til en som monark, fortsatte hun.

Som kongelig er tiara, kroner og overdådige smykker en stor del av livet. Likevel la ikke dronningen skjul på at det er noen ulemper med de store kronene.

- Men de er ganske viktige, la hun til.

Konservative

Det britiske kongehuset har gjennom tidene blitt kjent for å være svært konservative, men den siste tiden har mye tydet på at de går mer og mer bort fra strenge tradisjoner.

Blant annet da hertuginne Meghan, hvis tidligere navn var Meghan Markle, fikk feire jul med kongefamilien før hun og prins Harry var gift.

LES OGSÅ: - Han kom ikke hjem før klokken seks på morgenen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer