Dronning Elizabeth er død

Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britenes dronning Elizabeth er død, 96 år gammel.

Det melder det britiske kongehuset i en pressemelding. Dronningen døde bare noen timer etter at det britiske kongehuset meldte at hun var alvorlig syk.

«Dronningen døde fredfullt på Balmoral i ettermiddag», står det i pressemeldingen.

Nyheten om bortgangen til Storbritannias lengstsittende monark kommer etter at 96-åringen har slitt med helsen over en lengre periode.

Tidlig torsdag ettermiddag 8. september gikk Buckingham Palace ut med en uttalelse om at dronningens leger var bekymret for helsen hennes og anbefalte medisinsk overvåkning.

- Storbritannias dronning har det komfortabelt på Balmoral, skrev Buckingham Palace i pressemeldingen. Balmoral er den britiske kongefamiliens slott i Skottland.

Kort tid etter meldte britiske medier at flere av dronningens nærmeste familiemedlemmer var reist til Balmoral, blant andre Elizabeths fire barn. I tillegg var både prins William og prins Harry til stede. Hertuginne Meghan dro ikke til Skottland.

Hertuginne Kate ble igjen i London av hensyn til sine barn som hadde sin første skoledag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.