Kong Charles:

Dro penne-spøk etter viralvideo

Den nyinnsatte kongen har visst mye selvironi på lager.

ENDA EN PENN: Kong Charles avbildet sammen med dronning Camilla i Skottland mandag. Foto: Andrew Milligan / POOL / AFP / NTB
ENDA EN PENN: Kong Charles avbildet sammen med dronning Camilla i Skottland mandag. Foto: Andrew Milligan / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det er snart en måned siden dronning Elizabeth II gikk bort, 96 år gammel. Det betyr at kong Charles (73) har sittet ved den britiske tronen i noen uker allerede - og han har allerede rukket å skape en rekke overskrifter.

Aller mest viralt har kanskje kongens feide med penner gått. Han har nemlig ikke bare hatt en, men to episoder hvor han har blitt mer enn frustrert nettopp på grunn av et par penner.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Begge øyeblikkene ble filmet og delt på nettet - og den tilsynelatende lettirriterte kongen fikk raskt reaksjoner på oppførselen sin.

Det ser likevel ironisk nok ut til at han har tatt reaksjonene med fatning.

«Temperamentsfull»

Mandag deltok kong Charles og dronning Camilla (75) på sitt første offentlige oppdrag som konge og dronning etter dronning Elizabeths begravelse.

Besøket fant sted i Dunfermline i Skottland. Et av stoppene var rådhuset, hvor han skulle signere noen dokumenter. Signeringen gjorde han naturligvis med en penn, før han leverte den videre til sin kone for hennes signatur.

Det var etter overleveringen at kongen kom med en aldri så liten humoristisk kommentar. På en video delt på Twitter av Daily Mails kongehusekspert Rebecca English, ser man først kong Charles med et lurt glis om munnen.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Deretter hører man ham si: «These things are so temperamental» - oversatt til: «Disse tingene er så temperamentsfulle».

People er blant nettstedene som har omtalt kommentaren, som etter alt å dømme er et humoristisk stikk fra kongen selv til sitt tidligere «penne-drama».

Sterke reaksjoner

Kongen har flere ganger blitt tatt i å være hissig etter dronningens bortgang. Flere har ment at de sterke reaksjonene hans - særlig i situasjoner med penner - kan være en sorgreaksjon.

Folk er likevel ikke nådig, og flere er ikke i tvil om at han viser sitt sanne jeg. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er blant dem som har reagert på oppførselen, men som til en grad er forståelsesfull.

- Han fremstår som en hissigpropp, og det er jo ikke helt heldig når han nå skal bygge et «image» som konge. Det er langt fra slik vi er vant med å se hans stoiske mor, fastslår Vagle.

Hun legger imidlertid til at kong Charles er en følelsesstyrt type, og at tiden han nå står i kan forklare mye.

- At han i disse dager lett blir satt ut av spill, er ikke så rart. Han har mistet sin mor og er i sorg, samtidig som han er blitt landets konge og har vært og skal gjennom et stramt offisielt program.

LES OGSÅ: Ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer