Dro på Løkka etter Birken

Mette-Marit rørt til tårer på Parkteatret.

PÅ GRUNERLØKKA: Haakon og Mette-Marit på Parkteatret i Oslo. Foto: Andreas fadum
PÅ GRUNERLØKKA: Haakon og Mette-Marit på Parkteatret i Oslo. Foto: Andreas fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon har i dag gått Birkebeinerrennet og kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja og prins Sverre magnus har vært ute i løypa og heiet på kronprinsen.

PÅ P`LILLEHAMMER: Kronprins Haakon  på Lillehammer etter endt Birkebeinerrenn. Foto: Andreas fadum
PÅ P`LILLEHAMMER: Kronprins Haakon på Lillehammer etter endt Birkebeinerrenn. Foto: Andreas fadum Vis mer

Etter målgang tok Mette-Marit med seg Haakon på Parkteatret for å se film.

Mette-Marit var for andre år på rad tilstede ved lanseringen av dokumentarserien Nye forbilder, sesong 2 Grünerløkka i Oslo. Det er VIBRO som står bak serien om suksessfulle ungdommer med flerkulturell bakgrunn. Egentlig skulle bare Mette-Marit komme, men helt uventet dukket også ektemannen Haakon opp.

I fjor ble Mette-Marit svært betatt under arrangementet, og beskrev kvelden på Parkteatret som en av årets beste kvelder! Ikke uventet har også Kronprinsparets Fond nå blitt en viktig bidragsyter til organisasjonen, og vil være det i flere år framover.

Rørt Mette-Marit

Kronprinsparet fikk se en episode om Sundeep Singh, en historie om viljen til å stå på for å nå dit man vil. Mette-Marit introduserte filmen, og ble hyllet med jubel da hun var ferdig.

Kronprinsessen ble svært rørt under filmframvisninga, og måtte også tørke tårer som rant nedover ansiktet med et medbragt hvitt lommetørkle. Hovedpersonen Sundeep Singh snakket i episoden blant annet om sitt anstrengte forhold til sin far, som var alkoholiker, og hvordan han og hans familie taklet det.

Mette-Marit har selv vært åpen om sin far og hans alkoholisme. Mette-Marits åpenhet vakte stor oppsikt, og nyheten om Mette-Marits gikk verden rundt.

- Hva var det som rørte Kronprinsessen så under filmen?

- Jeg kjenner Sundeep Singh godt fra før av, og jeg hvet hvilken vei han har gått. Det er en fantastisk historie og det at familien hans velger å være så åpne synes jeg er veldig flott, sa Mette-Marit til Se og Hør.

Kronprinsessen ble videre hyllet fra scenen for sin medmenneskelighet og evne til å vise omsorg for mennesker som faller utenfor samfunnet. Og hele salen klappet takfast for Mette-Marit.

Trendy sneakers

Kronprinsen hadde lørdag kveld droppet sorte sko, og kom istedenfor til Parkteateret i trendy, fargerike joggesko. Det var tydelig at den harde innsatsen over fjellet til Lillehammer tidligere på dagen hadde tært på beina.

FARGERIK: Mette-Marit i lekre sorte sko, Haakon i sneakers. Foto: Andreas fadum
FARGERIK: Mette-Marit i lekre sorte sko, Haakon i sneakers. Foto: Andreas fadum Vis mer

Da Mette-Marit fikk spørsmål om Haakon innsats i Birkebeineren smilte hun svært bredt:

- Vi har vært en veldig stolt familie i dag!

Mette-Marit twitret også et bilde av seg selv og Sverre Magnus med teksten: Hurra for verdens beste pappa!

 

Oslo-orfører Fabian Stang var også på plass sammen med kronprinsparet, og da han tok avskjed med Haakon sendte han en artig hilsen - med henvisning til hans innsats i løypa, som tydeligvis hadde tæret på kreftene:

- God bedring!

LES OGSÅ: Mette-Marit tok med hunden på jobb