BÅTTUR: Dronning Sonja og kong Harald fikk omvisning på vannet i Sydney. Foto: Anders Johan Stavseng
BÅTTUR: Dronning Sonja og kong Harald fikk omvisning på vannet i Sydney. Foto: Anders Johan StavsengVis mer

Dro på hemmelig operaaften

Dronning Sonja tok med seg Harald på forestilling i Sydney.

SEOGHØR.NO: Dronning Sonja og kong Harald er for tiden på offisielt statsbesøk til Australia.

Etter at den offisielle delen av besøket i Sydney ble avsluttet med mottagelse på yachtklubben dro kongeparet tilbake til sitt hotell, Shangri-La, for å hvile ut etter dagens hektiske program.

Sonja og Harald har også vært på Madame Butterfly i Sydney Opera House.

I kveld skal de høre den unge og fremadstormende norske jazz- og operasangeren Håkon Kornstad. I går spilte han på Glebe Justice Centre i Sydney.

STOR STJERNE: Håkon Kornstad har gitt ut flere jazzalbum, og har også opptrådt for dronning Sonja tidligere. Foto: Erik Burås /StudioB13
STOR STJERNE: Håkon Kornstad har gitt ut flere jazzalbum, og har også opptrådt for dronning Sonja tidligere. Foto: Erik Burås /StudioB13 Vis mer

- Jeg ble interessert i opera da jeg ble tatt med på Metropolitan i New York i 2009. Det var første gang jeg var i operaen, har Håkon uttalt tidligere.

Konserten i Sydney var Håkon Kornstads aller første, men den unge musikeren har i mange år turnert både i Norge og USA, og høstet stor heder for sin musikk.

Dronning Sonja har flere ganger tidligere hørt Håkon Kornstad spille, blant annet på Hennie Onstad kunstsenter på Høvikodden. Den norske jazzmusikeren er tydeligvis en av dronningens favoritter, og han skal også framføre verker i morgen i forbindelse med en mottagelse hvor kongeparet er hedersgjester.

Elsker opera

Dronning Sonja er viden kjent for sin interesse for opera, og er en flittig gjest i Den Norske Opera. Og kvelden med Håkon Kornstad faller trolig i smak hos både dronning Sonja og kong Harald.

Se og Hør er med på statsbesøket til Australia, og kommer med daglige oppdateringer på nett.LES OGSÅ: Se - her er Kjell Inge Røkkes datter