KORT VISITT: Kong Harald tok imot  Litauens president Dalia Grybauskaite i audiens på slottet i dag, men de to måtte evakuere midt under møtet. Foto: NTB scanpix
KORT VISITT: Kong Harald tok imot Litauens president Dalia Grybauskaite i audiens på slottet i dag, men de to måtte evakuere midt under møtet. Foto: NTB scanpixVis mer

Dramatisk audiens på Slottet

Kongeparet og deres gjest måtte evakuere

SEOGHØR.NO:  Det ble en dramatisk start på uken for kongeparet. Sammen med sine ansatte måtte de evakuere Slottet da brannalarmen gikk klokken 10.52 i dag.

Brannalarmen gikk midt i kongens audiens med den litauiske presidenten Dalia Grybauskait. Både kong Harald og hans gjest ble raskt ført i sikkerhet sammen med dronning Sonja.

- Kong Harald og den litauiske presidenten ble tatt hånd om og ført i et sikkerhet av eskorten. Det samme var tilfelle for Dronning Sonja som også var til stede på Slottet. Det hele skjedde uten noe dramatikk, sier Marianne Hagen ifølge Dagbladet.


- Vi dro til slottet og det viste seg at et batteri i fjerde etasje hadde gått varmt, sier operasjonsleder Ola Krokan til VG, som omtalte hendelsen først.

Heldigvis endte det hele svært udramatisk - og alle kunne gå inn og fortsette jobben sin:

-  Vi melding klokken 10.52.Det var lite røyk og ingen skadde, så alle fikk gå inn kort tid etter, sier Krokan.