Meghan Markle:

Døpt i all hemmelighet

Meghan Markle tok del i en privat seremoni, men flere familiemedlemmer glimret med sitt fravær.

ET SKRITT NÆRMERE: Meghan Markle og prins Harrys bryllupsdag nærmer seg med stormskritt, og nå er Markle offisielt medlem av den anglikanske kirke. Her er de sammen for å markere kvinnedagen tidligere i dag. Foto: NTB Scanpix
ET SKRITT NÆRMERE: Meghan Markle og prins Harrys bryllupsdag nærmer seg med stormskritt, og nå er Markle offisielt medlem av den anglikanske kirke. Her er de sammen for å markere kvinnedagen tidligere i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Gifteklare Meghan Markle (36) må gjennom en rekke steg før hun kan gifte seg med sin drømmeprins. Et av dem er å bli medlem av den anglikanske kirke - som innebærer dåp.

Det er allerede kjent at den tidligere Hollywood-stjernen ville gjennomføre dåpsseremonien innen måneden er omme. Ifølge flere utenlandske medier, deriblant CNN, skal 36-åringen nå være døpt.

HØYTIDELIG: Slik ser det ut inni kapellet der Meghan Markle ble døpt. Foto: AP / NTB Scanpix
HØYTIDELIG: Slik ser det ut inni kapellet der Meghan Markle ble døpt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Dermed kan bryllupet, etter kongelig tradisjon å regne, bare komme.

Privat seremoni

Daily Mail skriver at Markles dåp foregikk i det kongelige kapellet ved St. James's Palace i London tidligere i uka. Seremonien varte i 45 minutter, og ble holdt av erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby.

Dåpen var ikke annonsert på forhånd, og har altså foregått i all hemmelighet. Ifølge Daily Mail var det bare et fåtall, utvalgte gjester til stede, deriblant Markles kommende ektemann, prins Harry (33). Også prins Charles (69) og hans kone Camilla (70) skal ha overvært den svært private seremonien.

Meghan Markles mor, Doria Ragland, og faren hennes, Thomas Markle, var derimot ikke til stede. Det var heller ikke prins William (35) og høygravide hertuginne Kate (36), ifølge UsWeekly.

Det britiske kongehuset har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse vedrørende dåpen.

Det er for øvrig ingenting som tilsier at Markle ikke kan gifte seg i en britisk kirke, uten å være døpt der, men hun må imidlertid ha en tilknytning til den.

CNN skriver at 36-åringen likevel har ytret ønske om å gjennomføre dåpen, av respekt for dronning Elizabeth (91), som formelt sett er kirkens overhode.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Få detaljer

Se og Hørs hoffreporter Caroline Vagle trekker fram dronningens rolle når Meghan Markle skal bli en del av familien.

- Dronning Elizabeth er jo overhode for kirken, og det er naturlig at også Meghan blir en del av den, fortalte hun til Se og Hør tidligere i uka, og la til:

- Det er foreløpig kommet få detaljer om hvordan seremonien skal forløpe, men jeg vil tro det blir en liten, høytidelig seanse med bare de nærmeste til stede.

Og Vagle fikk antakeligvis rett. Når det kommer til selve seremonien er det riktignok lite informasjon å finne, bortsett fra at dåpen foregikk slik vi er vant til her til lands, hvor presten heller vann på hodet på den som døpes.

I utgangspunktet tilhørte britenes nyeste kongelige tilskudd Den protestantiske kirke. Som ung gikk hun på en katolsk videregående skole, og mye later til at hele 36-åringens familie er troende.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Ny hverdag

Hennes mor, Doria Ragland, tilhører samme kirke som sin datter, mens Markles far, Thomas Markle, er medlem av Den episkopale kirke i USA.

Når Markle etter hvert trer inn i livet som kona til prins Harry, og antakeligvis får tittel som hertuginne, er det ikke til å stikke under stol at skuespilleren - i likhet med andre kongelige medlemmer uten blått blod - vil få en helt ny hverdag.

Markle vil også bli britisk statsborger når hun gifter seg med prinsen, som skjer i London 19. mai.

Bryllupsplanleggingen er for lengst i gang, og i helga ble Markle overrasket av venninnene med hemmelig fest. Da var det nemlig duket for «bridal shower» - en slags sivilisert utgave av et utdrikningslag.

Nylig ble også Markles «ukjente» bryllypsplanlegger avslørt, som skal bistå den vordende bruden fram mot den store dagen - samt holde orden på 36-åringens hektiske kalender.

LES OGSÅ: Dette er Meghan Markles hemmelige dagbok