Sir Michael Oswald:

Døde dagen prins Philip ble begravet

Den britiske kongefamilien mistet en nær ansatt og venn.

GODE VENNER: Gjennom sitt arbeid med hester utviklet sir Michael Oswald et nært vennskap med dronning Elizabeth. Her under et race i 2007. Foto: Chris Radburn/Pa Photos/NTB
GODE VENNER: Gjennom sitt arbeid med hester utviklet sir Michael Oswald et nært vennskap med dronning Elizabeth. Her under et race i 2007. Foto: Chris Radburn/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Bildene av dronning Elizabeth (94) som tar farvel med ektemannen gjennom over sju tiår har gått verden rundt de siste dagene.

Den britiske monarken satt nemlig alene i kapellet på grunn av coronapandemien, og bildene av henne har rørt en hel verden.

Den britiske kongefamilien er fremdeles i en sørgeperiode etter prins Philips bortgang fredag 9. april, ettersom han har vært en viktig person i familien, og ikke minst for dronninga.

Denne uka blir det også kjent at en annen person, som riktignok ikke tilhører familien, men som har vært tett knyttet til flere medlemmer av den, har gått bort.

Lang tjeneste

Sir Michael Oswald har i et halvt århundre jobbet for dronning Elizabeth og resten av familien, og blir beskrevet som en nøkkelperson når det kommer til hesteinteressen hos kongefamilien, skriver hestenettstedet Racing Post.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Han ble 86 år gammel, og gikk bort lørdag, samme dag som prins Philips begravelse fant sted.

Oswald ble sjef for den kongelige stallen i 1970 og har hatt en lang og imponerende karriere. Han var først rådgiver for dronningmoren, som interesserte seg mest for hopp. Siden tok han over som dronning Elizabeths racerådgiver i 2003.

Elsket jobben

Lady Angela, Oswalds kone, hyller ektemannen, og sier følgende etter hans bortgang:

- Han sa alltid at han hadde den mest fantastiske jobben noen noen gang kunne hatt, og at han gjennom hele yrkeslivet har jobbet med det han ville gjort hvis han var rik og ikke trengte å jobbe.

ELSKET HESTER: Hesteinteressen brakte dronning Elizabeth og Sir Michael Oswald sammen. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
ELSKET HESTER: Hesteinteressen brakte dronning Elizabeth og Sir Michael Oswald sammen. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer

De bodde sammen på en eiendom ved Sandringham-palasset. Han hadde ansvar for de kongelige avlshestene.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men Mirror skriver at han døde etter lengre tids sykdom.

LES OGSÅ: Lorna (37) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer