INSTAGRAM: Hertugparet av Sussex opprettet nylig en Instagram-konto. Men hvem er det som styrer den, egentlig? Foto: NTB Scanpix
INSTAGRAM: Hertugparet av Sussex opprettet nylig en Instagram-konto. Men hvem er det som styrer den, egentlig? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

Disse tegnene avslører Meghan

Mye tyder på at det er Meghan selv som styrer hertugparets nyopprettede Instagram-konto.

Publisert

Da hertuginne Meghan (37) i mai i fjor giftet seg med prins Harry (34) - og med det ble et fullverdig medlem av den britiske kongefamilien - måtte hun gi slipp på mye av det hun var vant med fra sitt «tidligere liv».

BRYLLUP: I fjor giftet Meghan seg inn i den britiske kongefamilien, og fikk dermed tittelen som hertuginne av Sussex. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP: I fjor giftet Meghan seg inn i den britiske kongefamilien, og fikk dermed tittelen som hertuginne av Sussex. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet måtte hun legge skuespillerkarrieren på hylla, og hun slettet samtidig alt av profiler hun hadde i sosiale medier.

Tidligere var 37-åringen aktiv på både Instagram, Facebook og Twitter, og hun hadde også en blogg der hun fikk en unik mulighet til å holde kontakt med fansen sin.

I begynnelsen av april fikk dermed hertuginnens fans seg en gledelig overraskelse, da Meghan returnerte til sosiale medier etter nesten ett års pause - denne gangen sammen med ektemannen, prins Harry (34).

De siste ukene har hertugparet lagt ut en rekke innlegg på sin felles Instagram-konto, «sussexroyal», og på den måten gitt fansen et unikt innblikk i hverdagen deres. Hvem som styrer kontoen er derimot ikke kjent, men ifølge Mirror er det flere tegn på at det er ingen ringere enn Meghan som publiserer innleggene.

Flere tegn

Oppmerksomme fans har bitt seg merke i at det er flere likheter ved hertugparets Instagram-konto og den private brukeren Meghan tidligere hadde. Blant annet har alle innleggene som foreløpig er blitt publisert en hvit kant rundt selve bildet, noe som sørger for at feeden til hertugparet får en estetisk vri.

Mirror skriver at dette er noe Meghan tidligere gjorde på sin egen bruker, noe som kan tyde på at hun i det minste har hatt en finger med i spillet når det kommer til hvordan Instagram-brukeren skal se ut designmessig.

Saken fortsetter under.

SIGNATUR: Den hvite kanten rundt alle bildene er visstnok noe Meghan tidligere har gjort på sin egen, tidligere bruker. Foto: Skjermdump, Instagram / @sussexroyal
SIGNATUR: Den hvite kanten rundt alle bildene er visstnok noe Meghan tidligere har gjort på sin egen, tidligere bruker. Foto: Skjermdump, Instagram / @sussexroyal Vis mer

Nylig publiserte hertugparet et innlegg der de oppfordret den kongelige fansen til å donere penger til ulike veldedige formål fremfor å sende dem gaver i forbindelse med den kommende fødselen, og i et innlegg publisert torsdag takket paret for alle donasjonene som hadde kommet inn den siste tiden.

Også her er det flere tegn på at det er Meghan som står bak, grunnet språket som blir brukt i innlegget.

Blant annet skriver de dollar fremfor pund, og samtidig er den amerikanske skrivemåten av bleier og krybber, «diaper og crib», brukt fremfor «nappies og cots».

Saken fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

Just one week ago, The Duke and Duchess of Sussex asked that you kindly consider supporting various organisations around the world in lieu of sending gifts for the upcoming arrival of their first born. Not only did many of you lend your support, you took action. Their Royal Highnesses wanted you to know the impact of your support – the direct effect your donation, energy, and action made! YOU chose to be part of the collective good, and you have made a real difference. Whether a $5 donation, £1000 contribution, offering to volunteer, or spreading the word – you’ve played your part. And on behalf of The Duke and Duchess (and Baby Sussex), we thank you so much. YOUR IMPACT: @thelunchboxfund will now be able to provide a minimum of 100,000 additional hot nutritionally fortified meals to children in dire need across South Africa @littlevillagehq received donations from all over the world (from UAE to Hong Kong and the US), they’ve increased their monthly donors, had a surge in volunteer applications, and re-energized their hard working team of 200+ staff and volunteers @wellchild can now provide 300+ additional hours of specialist care by a Well Child Nurse for a child with serious health needs, allowing families to stay together at home vs in hospital @Baby2Baby have received over 5,000 products to disperse to children in need, including cribs, books, backpacks, diapers and have received monetary donations from around the globe - from Guadalajara to Italy. You made this happen. Thank you.

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Brøt Instagram-rekord

Da hertugparets Instagram-konto gikk «live» tidligere denne måneden, slo den alle rekorder - og aldri før har en konto fått en million følgere så raskt. I skrivende stund er det hele 4,7 millioner som følger Harry og Meghan, og tallet stiger stadig.

Hittil har de delt tolv innlegg, og blant annet har de annonsert nyheten om at de jobber sammen med talkshow-dronningen Oprah Winfrey (65) med en serie for Apple som omhandler mental helse - et tema som står hertugparets hjerter nært.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er også forventet at Meghan og Harry vil annonsere ankomsten til sitt kommende barn på Instagram. Hertuginne Meghans termin er rett rundt hjørnet, og tidligere kongelige fødsler er også blitt annonsert i sosiale medier.

Om den gledelige nyheten om en familieforøkelse blir kunngjort like etter fødselen, er derimot usikkert.

I en pressemelding fra Kensington Palace ble det nylig annonsert at hertugparet vil holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker, helt til de føler seg klare for å dele nyheten med resten av verden.

Det er heller ikke kjent om Meghan og Harry vil følge den kongelige tradisjonen med å vise frem barnet rett etter fødselen.

Kongelig babytradisjon

Da prins William (36) ble født i 1982, tok det ikke lange tiden før avdøde prinsesse Diana og prins Charles (70) poserte for fotografene på sykehustrappen med sin nyfødte sønn. To år senere kom prins Harry til verden, og også han ble vist frem kort tid etter fødselen.

Saken fortsetter under.

1982: Prinsesse Diana og prins Charles på sykehustrappen med nyfødte prins William. Foto: NTB Scanpix
1982: Prinsesse Diana og prins Charles på sykehustrappen med nyfødte prins William. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang har sykehusposeringen nærmest blitt en tradisjon, og hertuginne Kate (37) og prins William har gjort dette med alle sine tre barn, prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (11 måneder).

Ifølge konge-podkasten «On Heir», er det dog usannsynlig at Meghan vil gjøre dette. Det skriver Metro.

Kongehusekspertene Emily Andrews og Omid Scobie, som har podkasten, tror nemlig det ikke faller naturlig for Meghan å stille opp på trappen bare kort tid etter at hun har født. I tillegg ryktes det at Meghan heller ikke skal føde på samme sykehus som Kate og Diana, St Mary's Hospital i London.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR FORELDRE: Meghan og prins Harry venter sitt første barn om kort tid. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Meghan og prins Harry venter sitt første barn om kort tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men det vi vet om Meghan, er at tanken på et glamorøst, perfekt øyeblikk minutter etter å ha født, ikke stemmer overens med hvordan hun er som person, sier Omid Scobie i podkasten, ifølge Metro.

- Du vil smile, du vil stråle

Meghan har også blitt oppfordret av flere til å droppe tradisjonen, da det gir et unaturlig bilde av hvordan en fødsel oppleves for andre kvinner.

I mars skrev den amerikanske trebarnsmoren Chelsea Rosen Hirschhorn et åpent brev til hertuginnen gjennom et innlegg i The New York Times, der hun tok opp nettopp denne tradisjonen.

- Jeg antar at du, som dine forgjengere, vil bli forventet å stille opp foran sykehuset foran en haug med fotografer for å vise frem barnet ditt like etter fødselen. Du vil smile, du vil stråle, men mellom bena er historien en helt annen, skrev hun blant annet, og fortsatte:

- Selvfølgelig, håret ditt vil være perfekt, men folk vil fokusere på feil ting fremfor å ha en ærlig samtale om hva kvinner går gjennom under en fødsel og umiddelbart etterpå.

Saken fortsetter under videoen.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

- Bein i nesa

Om Meghan og Harry vil posere med sin nyfødte baby gjenstår med andre ord å se. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har tidligere påpekt at paret vil gjøre det som føles riktig for dem.

- Meghan er en voksen dame med bein i nesa, og hun vil nok gjøre det som er riktig for henne. Jeg synes ikke det er rart om noen ønsker å avstå fra å møte pressen, nysminket og smilende, kort tid etter fødselen, har Vagle uttalt.

- Uansett hva Meghan og Harry velger, er jeg sikker på at de vil dele den gledelige nyheten med oss.

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer