ØMT TEMA: Kronprinsesse Mary får kritiukk for å stille med bare bein i damemagasin. Foto: All over press
ØMT TEMA: Kronprinsesse Mary får kritiukk for å stille med bare bein i damemagasin. Foto: All over pressVis mer

Disse tærne skaper bråk

- Dette er helt feil signal å sende ut, sier kritikerne av kronprinsesse Mary.

SEOGHØR.NO: Danmarks kronprinsesse Mary har måttet tåle hard kritikk etter at hun åpnet dørene på Amalienborg for det australske magasinet Women`s Weekly - samtidig som magasinet ble nektet å videreformidle bildene til dansk media.

Dette fikk flere dansker til å rase, og Mary ble minnet på at det var danske skattebetalere som hadde finansierte oppussingen av den nye luksusleiligheten på Amalienborg.

I flere sider det lange intervjuet snakker Mary blant annet om sitt forhold til fødelandet Australia, men det er ikke det som har fått kongehuseksperter til å se rødt. På forsiden poserer Mary med bare tær - og det har skapt store overskrifter i Danmark.

Den danske kongehuseksperten og forfatteren Jens Høvsgaard mener kronprinsessen rett og slett bør dekke seg til:

- Dette er helt feil signal å sende. Hun sitter der med nakne tær og viser bein og ligner faktisk mer på en Hollywoodstjerne enn et statsoverhode, sier han til den danske avisen Ekstra Bladet.

- Mary bør slutte som barfotmodell, sier Høvsgaard.

- Hvis man kan forestille seg at statsminister Helle Thorning-Schmidt poserte på den måden ville man miste all respekt for henne og tenke, «hvem faen tror hun egentlig at hun er», avslutter Jens Høvsgaard til Ekstra Bladet.

Hadde det vært ok om Mette-Marit poserte som Mary? (Avsluttet)