MANGE REGLER Riksdagens talsmann Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt og overhovmesterinnen Alice Trolle-Wachtmeister, samt riksmarskalken Svante Lindqvist (ikke på bildet), skal bekrefte at babyen ikke er byttet ut ifølge tradisjonen. Foto: Stella pictures/Scanpix
MANGE REGLER Riksdagens talsmann Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt og overhovmesterinnen Alice Trolle-Wachtmeister, samt riksmarskalken Svante Lindqvist (ikke på bildet), skal bekrefte at babyen ikke er byttet ut ifølge tradisjonen. Foto: Stella pictures/Scanpix Vis mer

Disse skal bekrefte at babyen ikke er byttet ut

Dette skjer etter fødselen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Torsdag kom kronprinsesse Victoria og prins Daniels prinsesse til verden på Karolinska universitetssjukhusets i Solna.

Og dermed starter et intensivt program, for det er mange regler og tradisjoner som skal følges ved en kongelig fødsel.

Det første som hender etter en fødsel er at riksmarkskalken i Sverige, Svante Lindqvist, meddeler statsministeren og den øvrige ledelsen om fødselen. Deretter kom offentliggjøringen ved prins Daniel.

Etter fødselen skal riksdagens talsmann Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt, riksmarskalken Svante Lindqvist, og overhovmesterinnen Alice Trolle-Wachtmeister bekrefte at det kungelige barnet ikke er byttet om, ifølge tradisjonen. De skal samtidig undertegne på et dokument.

Tradisjonen er langt enklere enn ved tidligere tider, der det var vanlig at de øverste personene i landet var tilstede på fødestua for å bekrefte det samme.

Etter at dokumentene er signert, skal kongen kalle inn til et møte med statsministeren og regjeringen i statsråd.

Da informerer kongen regjeringen om barnets tittel, navn, kongelige tittel, og tildeler barnet en hertug eller hertuginne-tittel.


Også dette skjer dagen etter fødselen.

Etter fødselen kommer det også til å høres i hele Stockholm, når det blir skutt to saluttomganger av 21 skudd fra Skeppsholmen i Stockholm. Det vil være ett minutt mellom saluttrundene.


Dagen etter fødselen skal det også holdes gudstjeneste i slottskirken – såkalt Te Deum.

Te Deum-gudstjenester holdes ved store hendelser i kongehuset, som dåp, fødselsdager og jubileer. Sist gang det svenske kongehuset hadde Te Deum-gudstjeneste var ved kongens 60-årsdag 30. april 2006.

Her vil den nærmeste familie, representanter for riksdagen, regjeringen og andre fra det offentlige Sverige være tilstede.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer